2020-01-09 09:39:56• hírek • Szatmár.ro

Sok iskolában fűtenek még fával a megyében

Foto: illusztráció. Forrás: Székelyhon.ro
Foto: illusztráció. Forrás: Székelyhon.ro

Napokon belül véget ér a téli szünidő, a diákok pedig hétfőtől újra visszaülnek az iskolapadba. A pedagógusok mellett a januári hideg is feladja majd a leckét, bár ez nem feltétlenül a diákok gondja lesz, sokkal inkább az iskoláké, önkormányzatoké.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szerkesztőségünkhöz eljuttatott információi szerint megyénkben összesen 279 tanintézmény működik, melyek közül 113-ban földgázzal oldják meg a téli fűtést, 88 esetben fatüzelésű kazánok szolgáltatják a meleg vizet a termekben felszerelt radiátorokba, 6 esetben folyékony tüzelővel működő kazánok működnek, míg 72 tanintézményben még cserépkályhával próbálják befűteni az épületeket, tantermeket.
 

Utóbbi megoldás elég elavult, nem feltétlenül hatékony minden esetben, és a biztosított hőérzet sem mindig elegendő a diákok számára, viszont nem minden településen van 2020-ban sem lehetőség fejleszteni a tanintézmények lehetőségein.
 

Ami az országos helyzetet illeti, a mintegy 6700 Romániában működő iskola és óvoda közül 3500-ban nincs még központi fűtés, minek köszönhetően a tanintézményekben reggelente kell befűteni, így sokszor a diákok nem kellően meleg termekben kezdik meg az órákat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: