2010-12-22 14:54:42• hírek • Szatmár.ro

Sok finomsággal várják a vásárlókat

Szerdán a délutáni órákban mi is kilátogattunk a hagyományos termékek karácsonyi vásárára, és megnéztük, hogy milyen finomságokat tudunk még beszerezni az ünnepekre. A vásár széles árukínlattal, leginkább élelmiszerekkel és italokkal várja a látogatókat.

Szatmárnémetiben kedden nyílt meg a hagyományos termékek karácsonyi vására, amely kísértetiesen hasonlít azokhoz a vásárokhoz, amelyeket a Szatmár megyei őstermelők tartanak hétvégenként az új főtéren. A hidegre való tekintettel a vásár ugyanis beköltözött néhány napra a Szakszervezetek Művelődési Házába, ahová ezen a héten szerdán és csütörtökön 8 és 17 óra között, valamint jövőhéten december 29 és 31-én, szintén 8 és 17 óra között várják a látogatókat.

A karácsonyi hangulatról a finom ételek és italok illata mellett gyerekkórusok is gondoskodnak, ugyanis  a négy napon összesen közel 300 fiatal lép fel délutánonként - tudtuk meg Enyedi István tanár úrtól.

A négy napos rendezvényen közel negyven őstermelő vesz részt, és a hagyományokhoz híven most is főleg élelmiszereket kínálnak az árusok. Rögtön a bejáratnál a mézes sütemények édes illata csapja meg a betérőket,  a finom sütemények mellett pedig akác, hárs és vegyes méz, valamint propoliszos gyógytinktúrák, krémek és szappanok is kaphatók.

Azok akik az adalékok nélküli hagyományos levestésztákat, tarhonyákat kedvelik, érdemes innen vásárolniuk, hiszen minőségi tésztákat kínálnak az árusok. A karácsonyi vásáron a bélteki házi bor készítők is részt vesznek, akik a hétvégi vásárok óta  széles vásárlói csoportot vonzanak. A bortermelők próbálják megismertetni a szatmáriakkal az új bélteki ültetéseket, illetve igyekeznek megőrizni az igazi házi bor hagyományának színvonalát. Egy liter száraz vagy félszáraz bort 10 lejért vásárolhatunk meg.



A borok mellett finom alma, szilva, barack és körte pálinkák is kaphatók, de aki különlegesebb szeszes italt tenne az ünnepi asztalra választhatja a zamatos diópálinkát, melyből egy liter 50 lejbe kerül.

Különlegességnek számítanak a száz százalékos kecsketejből készült termékek: a sajtok, a különböző ízesítésű túrók és joghurtok. A vásárló ezeket meg is kóstolhatja, így  helyben megbizonyosodhat a termék minőségéről. A tejtermékeken kívül húskészítmények széles választéka is megtalálható.: a kolbász kilója 22 lej, egy kiló sonka 15-25 lej között kapható, a disznósajt kilója 20 lej, egy kiló  szalonna pedig 15 lejbe kerül. A felsorolt termékeken kívül zöldségek, gyümölcsök, pékárút is lehet kapni.

Az árusok szerint nagyon sok az érdeklődő és a vásárló is, a szervezők pedig remélik, hogy mindenkinek kedvére való lesz a rendezvény, hiszen a  hétvégi vásárok is nagy érdeklődésnek örvendtek.


Hagyományos termékek vására

Hagyományos termékek vására

Hagyományos termékek vására

Hagyományos termékek vására

Hagyományos termékek vására

Hagyományos termékek vására

Hagyományos termékek vására

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: