2012-06-17 20:43:25• hírek • Szatmár.ro

Sok ezren a Jézus Szíve Búcsún

A Jézus Szíve búcsú idén is a régió legnagyobb vallási eseménye volt, melyre több ezren jöttek az egyházmegye teljes területéről, de az elszakadt, egykor a Szatmári Egyházmegyéhez tartozott részekről is. A búcsús misét Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök paptársaival közösen mutatta be, a szentbeszédet pedig Ft. Ruppert József piarista atya mondta el.

Jelentős tömeg gyűlt össze Szatmárnémeti régi központjában a Szabadság téri park körül és a Székesegyház előtt, hogy együtt ünnepeljék a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye legnagyobb ünnepét, a Jézus Szíve búcsút.

Az érdeklődik a nagypark fái által nyújtott árnyék, a felajánlott ivóvíz, napernyők és improvizált legyezők segítségével próbálták átvészelni a rettenetes hőséget és imádkoztak, énekeltek együtt, a kánikula és tűző nap ellenére.
A fontos eseményen Szatmár megye számos pontjából, sőt még Máramaros megyéből és Magyarországról is érkeztek ünnepelni vágyók. A szatmárnémetiek mellett többek között börvelyi, batizi, halmi, sárközújlaki, máramarosszigeti, nagybányai és tiszavasvári hívek, nőszövetségi tagok is részt vettek a jeles szertartáson.

Nyolc órától a román nyelvű szentmisét Ft. Prof. Dr. Wilhelm Danca, a bukaresti Szent Teréz Teológiai Intézet rektora mutatta be a Kálvária templomban, fél tíztől pedig német nyelven Ft. Dr. Vik János, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Karának adjunktusa.

A vasárnapi főmisét délelőtt 11 órától kezdődően a Székesegyház előtt felállított színpadon Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök celebrálta Ft. Ruppert József magyarországi piarista atya szentbeszédével.

Az áldozás után a szent ünnep körmenettel zárult - az ezrek által végigjárt park körüli körmenet méltó befejezése volt a szent ünnepnek.

Jézus Szíve búcsú 2012

Jézus Szíve búcsú 2012

Jézus Szíve búcsú 2012

Jézus Szíve búcsú 2012

Jézus Szíve búcsú 2012

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: