2014-02-13 11:05:55• hírek • Szatmár.ro

Sok érdeklődőt vonzott az idei Darwin-nap

Szatmárnémetiben előadásokat tartottak a tudományos gondolkodás és a humanizmus nemzetközi ünnepén.

Az evolúció tudományos elméletének alapjait Charles Darwin fektette le, aki világszerte ismert, emblematikus figurává vált, akinek a modern tudomány és gondolkodás fejlődésére gyakorolt hatása vitathatatlan. Ezért lett az ő születésnapja a tudományos gondolkodás és a humanizmus ünnepe, és ezért tartják meg Szatmárnémetiben minden évben a tudományos előadásokból álló Darwin Napot.

Az első ilyen rendezvényt 2009-ben tartották meg, a február 12-én megtartott ünnep pedig a hatodik volt a sorban. A Szatmár Megyei Múzeum gyűlésterme dugig telt diákokkal, biológusokkal tanárokkal.

A rendezvény keretében román, illetve magyar nyelven hangzottak el előadások. A 11 órától kezdődő román nyelvű részben Marton Attila, dr. Lengyel Péter és Asztalon Ciprian beszéltek Darwin üzenetéről napjaink emberének, a madarak világának érdekességeiről, valamint a Neander-völgyi emberről, de szó esett arról is, hogy hogyan jelenik meg az emberi agyban a szerelem érzete.

A magyar nyelvű előadások sorában Dr. Rózsa Lajos, Marton Attila, Dr. Keresztes Lujza és dr. Szabó D. Zoltán tartottak előadást egyebek mellett az ivaros szaporodásról, a madarak életéről és a földi élet sokféleségéről.

Sike Tamástól, a rendezvény fő szervezőjétől a Darwin Napot követően megtudtuk: természetesen a jövő évben is megszervezik a tudományos gondolkodás ünnepét, viszont az idei érdeklődést látva elképzelhető, hogy 2015-ben egy nagyobb előadóterembe költöznek.

Darwin-napot tartottak a szatmár Megyei Múzeumban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: