2013-06-08 18:44:53• hírek • Póti Orsolya

Sok érdekes program és jó hangulat várja a Kossuth-kertbe látogatókat

Június 8-án kezdetét vette a Családi Hétvége,  amely  a kicsiket kézműves foglalkozással, a diákokat sok izgalmas vetélkedővel, a felnőtteket pedig rengeteg érdekes programmal várta a Kossuth-kertben. A rendezvény ezzel nem ért véget: este Soltész Rezső, a United zenekar és a Bertici Fivérek szórakoztatják a nagyérdeműt.

Kézműves vásár, kulturális rendezvények és sok izgalmas vetélkedő helyszínévé vált szombat délelőttől a szatmárnémeti Kossuth-kert. Nem is csoda, hiszen kezdetét vette a Szatmárnémeti RMDSZ és az Ady Endre Társaság által szervezett Családi Hétvége.

A Kossuth-kertben kialakult jó hangulathoz a szép idő is hozzájárult: a látogatók kellemes napsütésben sétálhattak a standok között, vásárolhattak a kézművesek portékáiból, vagy ha kedvük támadt, mozoghattak az egészségszigeten, ahol a Korall Klinika és a West Medica csapata ingyenes vérnyomás- és vércukorszintmérésre várt mindenkit.

Sokan a Tavasz királynő és a Májuskirály választás versenyszámait követték figyelemmel. Az Ady Endre Társaság által szervezett programba idén nyolc iskolás csapat nevezett be, amelyek különféle ügyességi és elméleti próbákon kellett bizonyítsanak. Volt kötélhúzás, zsákban futás, köténybedobálás, szkander, helyesírási feladat és szerelmes levél alkotás is.

Amíg a diákok versenyeztek, addig a felnőttek a tűzön rotyogó bográcsgulyásokat kavargatták. Miután elkészültek a hagyományos ételek, egy három tagból álló zsűri kóstolta végig a csapatok gulyásait és pontozta azokat. Közben felléptek az Aranykard Lovagrend lovagjai, akik középkori és Mátyás király korabeli lovagi bajvívásokkal és harci bemutatókkal szórakoztatták a közönséget.

A legkisebbeket különféle gyermekprogramok - arcfestés, kézműves foglalkozások - várták a MIK szervezésében, de volt bábszínház, lovasbemutató is, valamint az Alpha K9 Kutyakiképző Egyesület programjaiba is bekapcsolódhattak kicsik és nagyok egyaránt.

A Méhes Kati színművésznő által előadott virágénekek után sor került a vetélkedők győztes csapatának kihirdetésére. Az idei versenyt a 10. Számú Általános Iskola csapata nyerte meg, a második a Hám János Líceum csapata lett, a harmadik helyen pedig a Kölcsey Ferenc Főgimnázium végzett. A negyedik lett a Balcescu-Petőfi Általános Iskola csapata, az ötödik helyezést, a Refisek érték el, míg a hatodik helyen a Kökényesdi Általános Iskola szerepelt. Az utolsó két helyen a Halmi Általános Iskolából érkező két csapat osztozott.

A Tavasz királynő idén Őri Inez lett, a Májuskirály pedig Hájer István - mindketten a 10. Számú Általános Iskola VIII. osztályos diákjai. Az Ady Endre Társaság különdíját Veres Ádám érdemelte ki.

Késődélután színpadi műsorok tették hangulatossá a rendezvényt: fellépett a szilágysomlyói Szederinda Citerazenekar ésa  mosonmagyaróvári Óvári Gazdász Néptáncegyüttes. Este Soltész Rezső koncert, a United, majd a Bertci Fivérek várják a szórakozni vágyókat.

A vasárnapi nap programja:

9.30 - Felvonulás a Szatmárnémeti Északi Színház elől, a Kossuth Kertig. A Kaplonyi Fúvószenekar kíséretében
10.00 - 15.00 A XXIV. Gyermeknap rendezvényei: bábszínház, néptánc előadások, gyermek népi játékok tanítása, diákszínjátszás, vásári komédiák, arcfestés, különböző szórakoztató programok gyermekeknek
15.00 - 16.00 Ebédszünet
16.00 - 19.00 A VII. Szatmár Megyei Diákszínjátszó Fesztivál díjazott csapatainak fellépése
19.00 - Straight Up koncert
21.00 - Zanzibár koncert (HU)

Szervezők:
Szatmári RMDSZ, Ady Endre Társaság, MIK, SZÁMIT , Aranykapu Kulturális Egyesület,
Támogatók:
Szatmár Megye Tanácsa, Szatmárnemeti Város Tanácsa, Szatmári RMDSZ, Communitas Alapítvány, csengeri Illés Virágkertészet

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: