2011-10-19 16:41:21• hírek • Szatmár.ro

Sok az influenzás beteg

Az Országos Járványügyi Felügyelet jelentése szerint, az idén téli időzak második megfigyelési hetében (október 10-16. között), országszerte 115 675 légúti megbetegedést és influenzával kapcsolatba hozható esetet jegyeztek, ami mintegy 1%-os növekedést jelent az előző héthez képest. A közegészségügyi szakemberek szerint, az időszaknak megfelelő keretek közötti növekedés az időjárási viszontagságok hatása.

A megbetegedések közül 62 eset hozható kapcsolatba az influenzával, ez 46-tal kevesebb, mint az előző heti, de a laborvizsgálatok egyetlen esetben sem igazolták a vírusfertőzést. A kórházi ellátásra szorulók aránya 3%-kal csökkent az előző héthez képest.

Az Egészségügyi Minisztérium ismételten felhívja a lakosság figyelmét, hogy a hőmérséklet-ingadozások időszakban mindenki fordítson különös figyelmet az alapvető egészségvédelmi szabályokra, illetve, a megbetegedések elkerüléséért, fogadja meg orvosa tanácsait és ha valamely rizikócsoportba tartozik, oltassa be magát influenza ellen.

A szaktárca hamarosan elindítja ingyenes influenza-ellenes oltáskampányát: ezen a télen egymillió dózis áll a rizikócsoportba tartozók rendelkezésére, ebből elsősorban a 65 év felettieket, a krónikus (légzőszervi és szív-) betegeket, az intézetben élő gyermekeket és időseket, valamint az egészségügyi személyzetet oltják be, az Egészségügyi Világszervezet és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ javaslatainak megfelelően.

„11 millió lejt irányzott elő az Egészségügyi Minisztérium a vakcina beszerzésére. Első lépésként, a megyei egészségügyi igazgatóságok helyileg összesen mintegy 270.000 adag oltóanyagot fognak vásárolni, és közben zajlik a közbeszerzési eljárás a továbi 730.000 dózisra, amelyet a szaktárca vásárol. Becsléseink szerint, az oltáskampány országszerte jövő hónap elején indulhat el" - nyilatkozta Ritli László egészségügyi miniszter.

Az oltáskampány, az előző évekhez hasonlóan, a háziorvosi rendelőkben és a kórházakban zajlik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: