2009-11-29 17:29:46• hírek • Parajdi Andrea

Sok a tüdőgyulladásos eset a megyében

Hetente több mint kétezren betegszenek meg valamilyen vírusfertőzésben, illetve tüdőgyulladásban Szatmár megyében - derül ki a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hivatal statisztikájából.

Annak ellenére, hogy az utóbbi időszakban jelentősen nem növekedett meg a betegforgalom, megye szinten nézve elég ijesztően hangzanak az adatok. A Szatmár Megyei Közegészségügyi Hivatal szerint minden héten legalább kétezer új beteg jelenik meg a különböző háziorvosi rendelőkben, valamilyen légúti megbetegedés panaszával.

Legtöbbjüknél különböző vírusfertőzést diagnosztizáltak, viszont sokaknál tüdőgyulladásos megbetegedést is megállapítottak. A betegek körülbelül 20%-nál jelennek meg a légúti fertőzések különböző szövődményei, tehát körülbelül ennyien próbálják orvosi segítség nélkül túlvészelni a téli betegségeket. Átlagosan kétezer esetből ötvenen kórházi ellátásra is szorulnak.

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Hivatal adataiból kiderül, hogy a legtöbb beteg 5 és 14 év közötti kisgyerek, ám a 15 és 29 év közötti korosztályból is jelentős számú megbetegedést regisztrálnak. A betegforgalom vélhetően akkor növekszik majd drasztikusabban, amikor az időjárás is kedvezőtlenebbre vált.


A legtöbb beteg az 5 és 14 év közötti korosztályból kerül ki
A legtöbb beteg az 5 és 14 év közötti korosztályból kerül ki


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: