2014-11-11 17:24:38• hírek • Kocsis Zoltán

Sok a kérdőjel, csak egy biztos: gyilkosság történt!

A rendőrség kedden elkezdte a kihallgatásokat a vélhetően hétfő hajnalban brutális körülmények között megölt színésznő, Gabriela Dorgai halálának ügyében. Szintén kedden az igazságügyi orvostani szakértő elvégezte a holttest boncolását. A városban közben különböző sötét történetek, híresztelések láttak napvilágot.

Amint arról a Szatmár.ro is beszámolt, Gabriela Dorgai holttestét hétfő kora délután találták meg a Szamos parton. A tény, hogy a test szinte teljesen meztelen volt (csak a jobb lábán volt csizma), hogy a holttestet hátára fektetve találták meg és hogy a tőle néhány méterre heverő táskájából sem készpénze, sem telefonja nem hiányzott, első pillanattól arra engedte következtetni a nyomozókat, hogy a 42 éves színésznő nemi erőszak áldozata lett. Hogy tényleg így történt-e, arra a boncolás hivatott választ adni. A nyomozást vezető Marinela Pop ügyésznő ígéretet tett: amint megvan a boncolás eredménye, tájékoztatják a sajtót. Első hivatalos tájékoztatás szerint, amit kedd délután közölt az ügyészség, minden kétséget kizáróan bebizonyosodott: gyilkosság történt.

A boncolást kedd délelőtt végezte el az igazságügyi orvostani szakértő. Ennek hivatalos eredményeiről még semmit sem tudni. Nem hivatalosan források szerint azonban a nő halálát fulladás okozta, néhány törött bordája pedig egyértelműen erőszakra utal. Az is kérdés, hogy egy vagy több személy okozta a nő halálát. Sajnos a néhány hete felavatott térfigyelő kamerák közül egyik sem figyeli a töltést és a Szamos-partot, így nem jelentenek semmiféle támpontot.

A boncolással egy időben megkezdődtek a kihallgatások is. Miközben a rendőrség egyelőre több nyomon indult el, a városban különböző sötét történetek, híresztelések láttak napvilágot. Egy nő például betelefonált a legolvasottabb román nyelvű napilap szerkesztőségébe, azt állítva, hogy vasárnap este 22.30 körül az Ady Endre utcán egy maszturbáló férfit látott, aki elkezdte őt követni. A nőnek sikerült beszállnia egy taxiba, a férfi pedig a városközpont felé vette útját.

Ennél is bizarrabb történettel állt elő egy férfi az egyik román nyelvű portál hozzászólásában. Azt állítja, hogy az elmúlt három héten minden este látott egy furcsán viselkedő, magas férfit a két híd között a töltésen. Miközben ő maga útban volt hazafelé, a 185-190 centiméter magas férfivel minden este találkozott a töltésen. Hátán kis hátizsák, fején kapucni. A hozzászóló szerint a férfi úgy viselkedett, mintha keresne valakit és feltűnően kerülte a járókelőket. Bizarr megjelenésével és viselkedésével felkeltette a hozzászóló érdeklődését, aki 35-40 év körülire teszi a férfi korát.

Közben a néhai Gabriela Dorgai kollégái is megszólaltak és meglehetősen megrázó eseményeket meséltek egykori kolléganőjük életéről. 1971 február 11-én született Szatmárnémetiben. A Mihai Eminescu Kollégiumban tanult, így a román nyelvet anyanyelvi szinten beszélte.

Dorgai tíz éves körüli kislány volt, amikor rátalált apjára, aki felakasztotta magát. Néhány évvel később édesanyját is elveszítette, aki szintén öngyilkos lett. Ilyen körülmények között nem csoda, hogy a lányt pszichés jellegű problémák, majd depresszió gyötörte. Orvosi ellátás mellett 1990-ben lépett fel először az Északi-Színház deszkáin és azóta is a társulat egyik megbecsült tagja volt, aki leginkább gyerekeknek szóló műsorokban lépett fel. Házassága közben zátonyra futott, a kislány nevelési jogát a bíróság pedig az édesapának ítélte. Anya és a most 17 éves lánya között a viszony nem mindig volt a legjobb, ám az utóbbi időben végre egymásra találtak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: