2009-07-09 15:09:52• hírek • Parajdi Andrea

Sok a gyorshajtó

Továbbra sem üzemelnek a megyében lévő állóradarok - csak szóbeszéd, hogy a Rendőrség bejelentés nélkül működtetné a gyorshajtókat megfigyelő kamerákat.

Ahogyan az ismert, április 24-én az Országos Rendőrkapitányság 18 megyében felfüggesztette a helyi önkormányzatok által üzemeltetett állóradarok működését, ugyanis a radarok felszerelésének közbeszerzési eljárásokat nem tartották meg mindenhol. Ennek okán az Országos Közbeszerzési Hivatal vizsgálatot indított. Már nyilvános az a lista, amelyen minden olyan település neve szerepel, ahol büntetésre számíthat a polgármester. Megyénkben Egri, Szopor és Szamosdob polgármesterét büntették meg a nem megfelelő közbeszerzés miatt.

Pár napja terjengenek azok a hírek, miszerint a Rendőrség újra üzembe helyezte a radarokat, s mivel erről semmilyen hivatalos tájékoztatást nem adtak ki, megkérdeztük Roxana Cristeat, a Szatmár Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferensét. „Még mindig üresen áll a radarmegfigyelő központ, jelen pillanatban a rendőrség autókkal járja Szatmár megye útszakaszait, hogy kiszúrja a szabálysértőket, ugyanis amíg az Országos Közbeszerzési Hivatal vizsgálja az ügyet, nem indíthatjuk be a sebességmérő eszközöket" -tájékoztatott a sajtóreferens, aki azt is elmondta, az autósoknak nem kell attól tartaniuk, hogy bejelentés nélkül kerülnek üzembe az állóradarok.

Bár a sofőröknek most könnyebb dolguk van, az állóradarokat működtető Önkormányzatoknak az lenne a kedvezőbb, ha visszakapcsolnák a sebességmérőket. Szabó Elek, Egri község polgármestere, akihez a Gombáspusztai radar tartozik lapunknak elmondta, a radarok üzemen kívüli állapota a helyi költségvetésükre is negatív befolyással van.

„Amíg vizsgálat alatt áll az ügy, nem tudjuk felhasználni azokat a pénzeket, amelyek a gyorshajtókra kiszabott büntetésekből kerülnek a helyi kasszába" -tájékoztat a polgármester. Mint megtudtuk, Egri község esetében több mint 100 ezer lejről van szó. A polgármester elmondása szerint észrevehető, hogy az autósok a radarok működtetésének felfüggesztése óta jóval gyorsabban közlekednek a faluban, ennek a vezetési stílusnak pedig meg is vannak a következményei, a minap például egy tehenet gázolt el egy örült száguldó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: