2009-08-17 14:06:13• hírek • Ferenczi Noémi

Sok a bukott diák

Közel kétezer szatmári diák bukott meg valamelyik tantárgyból az elmúlt iskolai évben. A legtöbbjük V-VIII. osztályos.

A nyár folyamán szervezik meg a bukott diákok számára a pótvizsgákat. Ők mindannyian egy vagy több tantárgyból nem érték el év végén az átmenő ötös átlagot. Augusztus 5-én és 6-án pótvizsgázhattak azok a diákok, akik az idei iskolai évben fejezték be a középiskolát vagy a kiegészítő iskolai évet. A többi diák számára a hónap végén lesznek a pótvizsgák. A végzős osztályba járók számára azért volt hamarabb a pótvizsga, hogy részt tudjanak venni a pótérettségin.

 

Augusztus 31. és szeptember 4. között összesen 1866 szatmári diáknak kell egy, két, három vagy akár több tantárgyból vizsgáznia. Az 1866-ból csupán 173 elemi osztályos kisdiák fog pótvizsgázni, 17 tanuló egyetlen egy tantárgyból, 14 kettőből, míg 142 diáknak három vagy több tantárgyból kell vizsgáznia.

A legtöbb bukott diák V-VIII. osztályos, vagyis összesen 880 diáknak kell majd a hónap végén vizsgáznia. Szerencsére legtöbbjüknek csak egy tantárgyból kell vizsgáznia, vagyis 475 tanulónak. Összesen 228 diák két, 177 pedig három vagy több tantárgyból nem érte el az ötös átmenőt.

Hasonlóan sok középiskolás is pótvizsgázni kényszerül, vagyis összesen 813 diák, 587 egy, 174 kettő, 52 tanuló pedig három vagy annál is több tantárgyból fog pótvizsgázni - tájékoztatott Brumboiu Mariana, a tanfelügyelőség sajtószóvivője.


A legtöbb bukott diák V-VIII. osztályos
Az 1866 bukott tanulóból csupán 173 elemi osztályos kisdiák fog pótvizsgázni


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: