2018-08-29 07:08:32• hírek • Bede Emőke

Sok a betöltetlen tanári állás a megyében

Kicsivel kevesebb, mint két hét van az iskolakezdésig, azonban még mindig sok a betöltetlen tanári állás.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség arról számolt be, hogy kedden újabb versenyvizsgát szerveztek a még üresen álló posztok betöltésére. A tanári megmérettetésre 130-an iratkoztak be, végül azonban csak 118-an jelenetek meg, közülük 32-en voltak olyanok, akik az általuk megpályázott hely betöltéséhez nem rendelkeztek szakirányú képzettséggel.
 

Az eddig lezajlott etapok után a megyében még 242 teljes katedra és 668 fél katedra vár betöltésre. Az augusztus 29-31. közti időszakban ezek betöltésére újabb vizsgákat szerveznek, ezekről további információkat a tanfelügyelőség honlapján lehet elérni.
 

Kallós Zoltán helyettes főntanfelügyelő korábban a Szatmár.ro kérdésére elárulta, hogy a betöltetlen helyek ellenére megoldott a gyerekek megfelelő felkészítése, sőt legtöbb esetben sikerül szaktanárral biztosítani a szükséges tananyag átadását. Azon esetekben, ahol ez mégsem valósul meg, nem szakirányú képzettséggel rendelkező tanárokkal oldják meg az oktatást. Kallós arról is ebszámolt, hogy a legnagyobb hiány az idegennyelv- és informatikatanárok területén tapasztalható, ugyanis az angolt vagy a németet anyanyelvi szinten beszélő pedagógusok gyakran hamarabb helyezkednek el egy nagyobb vállalatnál, magasabb fizetésért dolgozni. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: