2013-12-19 16:55:45• hírek • (x)

Egyre népszerűbbek a borismereti képzések

Szakács-Orha Imre, akkreditált WSET-oktató
Szakács-Orha Imre, akkreditált WSET-oktató

Az ország első akkreditált WSET központja lett a Consult Scolari, több nagyvárosban oktatnak majd borismeretet Szakács-Orha Imre vezetésével.

Bort sokan és sokféle céllal isznak: vannak akik bulira melegítenek, mások egy baráti beszélgetéshez tartanak elengedhetetlen fontosságúnak egy pohár bort. Megint mások a minőségi borokat ízlelik, megérzik benne a termőtalaj összetételét, a savasságot, a gyümölcs-ízt és csodálják az illatát - ilyen személyeket képeznek a Consult Scolari borismereti képzésein. A minőségi borok szerelmeseinek tábora pedig folyamatosan nő, köszönhető ez az alapfokú és középfokú borismereti tanfolyamoknak és a borkedvelők klubjának, ahol minden második héten az ország különböző borvidékeinek pincészetei mutatkoznak be.

Az első borismereti képzésre 2013 januárjában került sor, azóta több alapfokú és középfokú tanfolyamot szerveztek, a klubtalálkozók pedig június óta rendszeresek. Míg az első találkozókon nagyjából tízen voltak, a december 12-én megtartott borklubos találkozón már negyvenen kóstolgatták a Mehedinti megyei Corcova pincészet borait.

WSET akkreditáció a Consult Scolarinak és Szakács-Orha Imrének

A Consult Scolari Egyesület eddig egy magyarországi partner közreműködésével tartotta a tanfolyamokat, 2014-től viszont a civil szervezet  az ország első akkreditált WSET-központja lesz, így jogosult saját tanfolyamok megszervezésére. S mit takar a WSET rövidítés? Wine and Spirit Education Trust a rövidítés jelentése, ami egy világszerte elismert szervezet a bor- és párlatkóstolás területén. A szervezet a világ 55 országában van jelen, neve pedig egyet jelent a minőségi, világszínvonalú oktatással. A WSET-nél 17 nyelven lehet vizsgát letenni, 2012-ben pedig összesen 375 ezren végezték el világ-szinten a borismereti tanfolyamok valamelyik szintjét.

Egyre többen vannak Szatmárnémetiben a minőségi borok kedvelői

A szervezet akkreditált oktatója lett Szakács-Orha Imre, aki nemrég vizsgázott sikeresen Londonban és szerzett elsőként Romániában tréneri diplomát. Ennek köszönhetően ő fog oktatásokat tartani Szatmárnémetiben, illetve az ország több pontján. A szatmári megyeközpont mellett Nagykárolyban, Zilahon, Kolozsváron, Sepsiszentgyörgyön, Marosvásárhelyen és Bukarestben már biztos lesznek borismereti tanfolyamok tartva.

Szatmárnémetiben a jövő év első tanfolyamait január 16-17-én illetve 24-25-én fogják tartani. Január 9-én pedig a klub vendége lesz Aurelia Visinescu borászata, így a borkedvelő közönség egy újabb Dealu Mare-i pincészet nedűivel ismerkedhet meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: