2014-02-28 16:04:11• hírek • Szatmár.ro

Soha nem volt még ennyi borkóstoló a Consult Scolarinál

Delia Banga
Delia Banga

Aurelia Visinescu neves romániai borász termékeit kóstolgatták a szatmári borkedvelők.

Amióta a Consult Scolari Egyesület megkezdte a borismereti képzések szervezését, a minőségi borok szatmári rajongóinak a száma folyamatosan nő. A képzések mellett ráadásul az ország különböző borvidékeiről érkezett borászainak rendszeres bemutatóival teszik színesebbé, az utóbbi időben pedig újdonságként vak-kóstolásokat is szerveznek. Ezeken különböző pincészetek borait kóstolják, majd választják ki ezek közül a legjobbat, elemezve az italokat.

Csütörtök este több mint hetvenen vettek részt a soron következő borbemutatón, amelyen az Európa-szerte ismert romániai borász, Aurelia Visinescu borait kóstolhatták meg Delia Banga somelier közreműködésével. Visinescu volt egyébként hosszú idő után az első romániai borász, aki a világ egyik legrangosabb borversenyéről, Párizsból aranyéremmel térhetett haza. Ennek köszönhetően tudása nagyon elismert, gyakran hívják külföldi pincészetek is bort készíteni magukhoz. Delia Benga egy egészen közvetlen, magával ragadó előadásmódban ismertette meg a szatmáriakat a remek borokkal.

A jövő hét folyamán, március 6-án újra vak-kóstolást rendeznek a Consult Scolarinál, amelyről az itt található elérhetőségeken lehet további információkat megtudni. Ezúttal Románia legjobb Cabernet Sauvignonjait fogják kóstolgatni a résztvevők.

Szatmárnémetiben a következő alapszintű borismereti tanfolyamot március 13-14, illetve 17-18 dátumokon fogják tartani. Március 8-9-én Sepsiszentgyörgyön, március 28-29-én pedig Kolozsváron tart majd alapfokú tanfolyamot a WSET akkreditációval rendelkező tréner, Szakács-Orha Imre.

Hetvenen vettek részt a borbemutatón

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: