2016-11-11 09:16:15• hírek • Szatmár.ro

Soha nem vettek részt ennyien a Márton-napi lámpásos felvonuláson

A helyi német közösség legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát a Márton-napi lámpásos felvonulás. Csütörtök este több mint ezer gyermek és szülő vonult fel házilag készített vagy vásárolt mécsesekkel-lámpásokkal Szatmárnémeti régi főterén.

A Szatmári Gemeinsam Német Ifjúsági szervezet a Johann Ettinger Líceummal és a Kálvária templom német közösségével újra megszervezte a Márton-napi mécseses felvonulást. Ugyan az időjárás nem volt túl kedvező, a helyenként csepergő eső nem tudta visszatartani a részvételtől a gyerekeket, akik már napok óra készültek a nagy eseményre.

Gyerekekkel és kísérőikkel több mint ezren vonultak fel: a Székesegyháztól indultak és a Kálvária templom udvarára érkeztek meg a lámpásos menet résztvevői, ahol programok várták a kicsiket.

Szent Márton életében az elesettek, a koldusok segítője volt, ezért a szatmárnémeti felvonulás is a jótékonyság nevében zajlott: a lámpásokba való gyertyákat a gyerekek önkéntesektől vásárolták meg, az ebből befolyt adományt a Szatmári Egyházmegyei Caritas a közösségi központjait látogató hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésére fordítja.

A felvonuláson ott voltak a gyerekek a Hám János római katolikus óvodából, a 9-es számú óvodából, a német líceum kisiskolásai valamint ezek partnerosztályai Béltekröl, a 10-es Számú Általános Iskolából és a Kálvária templom román közösségéből.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: