2010-02-08 13:24:06• hírek • Parajdi Andrea

Sógort is meghívták a Fehér Házba

Múlt héten tartották az ötvenhetedik Nemzeti Imareggelit Washingtonban, amelyre idén Sógor Csaba, RMDSZ-es európai parlamenti képviselő is meghívást kapott.

Több mint 160 ország képviselői „reggeliztek" együtt az ötvenhetedik Nemzeti Imareggelin, amelynek évről évre a Fehér Ház ad otthont. Az eseményre azok a befolyásos emberek kapnak meghívást a világ különböző részeiről, akik munkájuk során sokat tettek a nemzetközi együttműködésért, országaik fejlődéséért, illetve az utóbbi években hozzájárultak ahhoz, hogy megoldódjon a jelenlegi gazdasági válság.

Annak idején még Dwight David Eisenhower, az Amerikai Egyesült Államok 34. elnöke mondta azt, hogy soha sehol nem érezte magát annyira magányosnak, mint a Fehér Ház falain belül, ebből kifolyólag jutottak arra a képviselők és szenátorok, hogy rendszeresen kellene olyan találkozókat szervezni, ahol a világ minden tájáról összegyűlhetnének beszélgethetnének és együtt imádkozhatnának a politikusok.

„Minden strasbourgi héten, havonta egyszer én is részt veszek az Európai Imatalálkozón, amelyet decemberben már tizenkettedik alkalommal szerveztünk meg. Emiatt kaptam én is meghívást az idei évi Nemzeti Imareggelire" - mondta Sógor Csaba, az RMDSZ európai parlamenti képviselője, akiről köztudott, hogy a politikai pályája előtt református lelkészként praktizált.

Sógor Csaba, EP-képviselő elmondta, az idei évi Imareggelinek két ünnepi főszónoka volt: Hilary Clinton az Amerikai Egyesült Államok külügyi államtitkára, illetve José Luis Rodríguez Zapatero, Spanyolország miniszterelnöke, az Európai Unió soros elnöke készült beszéddel. -Mindketten személyes hangvételű felszólalással készültek, sőt még Barack Obama is rendkívül közvetlen beszédet mondott. Az egész találkozó olyan kellemes légkörben zajlott - mondta a képviselő.


Obama, Sógor Csaba
Az idei évi Nemzeti Imareggelire Barack Obama Sógor Csabát is meghívta


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: