2014-05-04 17:22:24• hírek • Szatmar.ro

Sógor: Olyan régiókra van szükség, amelyeket az emberek magukénak éreznek

Harmadik alkalommal, Székelyföld egy és oszthatatlan mottóval szerveznek Székely Majálist Makfalván. Május 3-án, szombaton a Ziegler kertben egésznapos rendezvénysorozat várta a helyieket.

A makfalviak ünnepségén Sógor Csaba európai parlamenti képviselő is részt vett. ,,Nem csupán Bukarestben mondtuk el, hanem Brüsszel figyelmét is felhívtuk arra, hogy Erdélyben olyan régiókat akarnak létrehozni, amelyek felszabdalják a történelmileg, kulturálisan és gazdaságilag, az emberek kollektív tudatában egy régióba tartozó területrészeket" - fogalmazott a téma kapcsán Sógor Csaba. Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje hangsúlyozta: a Szövetség képviselői továbbra is ki fognak állni amellett az elképzelés mellett, hogy Romániában olyan régiókat kell létrehozni, amelyek természetes módon, a történelem folyamán, szervesen jöttek létre, hiszen Románia esetében azonosíthatók ezek a régiók.

,,Meggyőződésem, hogy olyan régiókra van szükség ebben az országban, amelyeket az emberek magukénak éreznek" - fejtette ki Sógor Csaba, aki azt is hozzátette: ezt a témát rajtunk kívül senki sem fogja hitelesen képviselni Brüsszelben, ezért is rendkívül fontos, hogy megmaradjon az európai parlamenti képviseletünk.

,,Politikai képviseletünkért nekünk, erdélyi magyaroknak együtt kell megküzdenünk. Legközelebb, május 25-én a brüsszeli magyar érdekvédelemért küzdünk" - hangsúlyozta az ünnepségen Brassai Zsombor, a Maros Megyei RMDSZ elnöke, majd a választásokon való részvételre buzdította a jelenlévőket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: