2014-04-29 14:36:19• hírek • Szatmár.ro

Sógor Csaba: keresztény hitünk is európai érték

,,Az egyházaknak Erdélyben helyenként hangsúlyosabb a jelenlétük a civil társadaloménál. Brüsszelben mindig el kell mondanunk, hogy nálunk erős egyházak vannak, amelyek fontos szerepet töltenek be a helyi közösségekben" - mutatott rá Sógor Csaba európai parlamenti képviselő április 27-én, Székelyudvarhelyen a Bocskai Házban megszervezett egyházi találkozón.

Az RMDSZ EP-képviselője hangsúlyozta: a nyugati társadalmak egy részében már kisebb az egyházak jelentősége, ennek pedig sok esetben hatása van az emberek és a családok értékrendjére is.

,,Brüsszeltől nagyon sok mindent tanulhatunk, olyan példákat, amelyek követésével a mi országunk is európaibb lehet, de egyvalamire nem lesz képes megtanítani bennünket: ha elveszítjük keresztény hitünket és értékrendünket, azt a nyugati modernizáció sosem hozza vissza számunkra. Mi arra törekszünk, hogy ezeket az értékeket is elvigyük és felmutassuk Európában" - fogalmazott az RMDSZ EP-képviselőjelöltje.

A találkozón jelen volt Antal István parlamenti képviselő és Asztalos Ferenc, az Udvarhelyszéki RMDSZ vezetőtestületi tagja is, aki szintén jelöltként szerepel az RMDSZ európai parlamenti választási listáján. Hozzászólásában elmondta, az egész erdélyi magyarság ügye az, hogy jelen leszünk-e Brüsszelben.

,,Ha fontos számunkra, hogy a helyi önkormányzatokban, megyei tanácsok testületeiben és Bukarestben is jelen legyünk, akkor az is természetes dolog, hogy az Európai Parlamentben is képviseljük érdekeinket. Ezért is kulcsfontosságú ez a választás"- hangsúlyozta Asztalos Ferenc.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: