2016-03-06 13:07:05• hírek • Szatmár.ro

Sógor Csaba is támogatja Kereskényit

Számos találkozót követően áll össze a vaskos dokumentum, aminek a szintézise lesz a választási program.

"Ha az embernek egy barátja őrültséget készül elkövetni, akkor kötelességemnek érzem támogatni őt ebben. Ugyanis őrültnek kell lennie valakinek ahhoz, hogy Romániában közéleti szerepet vállaljon" - indította a szombati sajtóbeszélgetést Sógor Csaba, EU-parlamenti képviselő. Sógor azért érkezett ez alkalommal Szatmárnémetibe, hogy támogatásáról biztosítsa Kereskényi Gábort, a Szatmárnémeti RMDSZ polgármesterjelöltjét. A beszélgetésen a sajtó munkatársai és a jelölt mellett részt vett Nagy Szabolcs, a megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, illetve Pataki Csaba szenátor, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke, aki a megyei tanácselnöki tisztséget pályázza meg.

Kereskényi Gábor Sógor Csabát jó partnerként jellemezte, aki a Szatmárnémetit érintő EU-s pályázatok esetében szinte mindig segítő kezet nyújtott, amikor erre szükség volt.

Sógor felelevenítette, hogy milyen fontos EU-s pályázatok készültek Ilyés Gyula polgármestersége és Kereskényi Gábor alpolgármestersége idején. "A mostani városvezetés még mindig azokból a pályázatokból él, újak azonban nem készültek, és ez nagyon sajnálatos" - mondta. Felhívta a figyelmet a hamarosan megnyíló pályázati lehetőségekre, amelyek esetében Szatmárnémetinek is lépnie kellene. "Nem úgy tűnik, hogy most a polgármesteri hivatalnak túl sok víziója lenne. Nem irigylem azt, aki átveszi a polgármesteri tisztséget. Bárki is lesz az elöljáró, egy félkómás állapotban levő várost kell újraélesztenie" - mondta az EP-képviselő.

Kereskényi a választások kapcsán elmondta: a szatmáriaknak nem mindegy, hogy mi lesz a városukkal, ezért egy olyan választási programon dolgoznak, amit minden lakos a magáénak tud érezni. Mint kiderült, az eddigi réteg-találkozókon orvosokkal, fogorvosokkal, gyógyszerészekkel, műépítészekkel, pedagógusokkal, környezetvédelmi civil szervezetek képviselőivel, a vállalkozói szféra tagjaival találkoztak és beszélték meg a teendőket a város újraélesztése érdekében. "Rengeteg jó javaslatot kaptunk, eddig egy több mint 200 oldalas dokumentumban van ez összefoglalva, ennek szintézise lesz a választási programom, reményeim szerint minden szatmári városfejlesztési programja" - mondta Kereskényi.

Nagy szerepe lesz az idei választásokon az első szavazóknak, ugyanis ők azok, akik már európai állampolgárokként nőttek fel és sokan szeretnék itthon a teljes jogú EU-s polgárok életét élni.

Pataki Csaba szerint a város és a megye együtt kellene működjön és fejlődjön, nem úgy, ahogy az elmúlt években történt, amikor a rivalizálás volt a jellemző. "Nem látom, hogy értelme lenne a turisztikai lehetőségek népszerűsítésének most, amikor a közúti infrastruktúra ilyen állapotban van. Az utazó idejön, látja az utak állapotát, és nem tíz barátját győzi majd meg, hogy érdemes ide jönni, hanem százat, hogy inkább kerüljék el Szatmár megyét" - magyarázta Pataki. Felhívta a figyelmet az RMDSZ-en belüli stabilitásra is, összehasonlítva a szatmári politikai színtér más szereplőivel, amelyek esetében folyton változnak az elnökök, sok esetben a DNA ügyködése miatt...

A beszélgetést az annak otthont adó kávézó egyik vendége szakította félbe, a szatmári utak állapotára panaszkodva. Kereskényi válaszában elmondta: júniusban a szatmári lakók változtathatnak a város mostani helyzetén, állapotán.

A sajtó-találkozón számos egyéb, helyi és nemzetközi problémáról esett szó, kezdve a szatmári fák nyírásától, vagy a Kossuth-kerttel kapcsolatos kétségbeejtő tervektől, egészen az EU-s pályázatokkal kapcsolatos túlzott és túlbonyolított bürokráciáig.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: