2018-05-26 04:46:25• hírek • Bede Emőke

Sofőrök, figyelem: jelöletlen autóból is figyel hétvégén a radar

Bátran mondható, hogy az olykor emberéletet is követelő közúti balesetek elsőszámú oka a gyorshajtás. Épp ezért a közlekedési rendőrség ezen a hétvégén is jelen lesz az utakon.

2017-ben 140 olyan baleset történt Szatmár megyében, melyben az érintettek vagy komoly sérüléseket szenvedtek, vagy nem is menekültek meg élve az autóból. A súlyos sérültek száma 137, az elhunytaké pedig 44 volt. Sajnos 2018 is hasonlón szomorú adatokkal indított. A rendőrség szerint ezen közúti balesetek elsőszámú oka a gyorshajtás volt. Vajon hányan érhettek volna haza épségben, ha lassabban közlekednek?
 

A gyorshajtók kiszűrése érdekében a rendőrök ezen a hétvégén is radaroznak szerte a megyében. Szám szerint 12 autóból les ránk majd a drága képeket készítő objektív, egyikben pedig a nehézfegyverzet, a Trucam Laser is figyel majd, mely nem kevesebb mint 1,2 kilométerről is be tudja mérni azokat, akiknek nagyon sietős. Mi több, a hivatalos tájékoztatás szerint szolgálatban lesznek a jelöletlen rendőrautók is, melyeket sokkal nehezebb kiszúrni. Közlekedjünk tehát óvatosan!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: