2010-04-04 13:24:54• hírek • MTI/AFP/Reuters

Sodano: az egyház támogatja a pápát

Az egyház és a hívek szilárd támogatásáról biztosította a pápát a húsvét vasárnapi mise elején Angelo Sodano bíboros, a bíborosi kollégium dékánja a katolikus egyházat feldúló pedofilbotrányok közepette.

"Ma, rajtam keresztül az egész egyház kórusban kíván Önnek, szentatya, áldott húsvétot" - mondta a bíboros, hozzátéve, hogy a papság és a hívők "nem hagyják magukat megingatni a pillanatnyi locsogásoktól, azoktól a megpróbáltatásoktól, amelyek olykor megrázzák a hívők közösségét".

Úgy fogalmazott, hogy a pápával van Isten népe, a bíborosok, a Római Kúria munkatársai, a világ minden részén háromezer egyházkerületben működő püspöktestvérei, a 400 ezer pap, aki nagylelkűen szolgálja Isten népét a plébániákon, az iskolákban, kórházakban, a missziókban, a világ legtávolabbi részein.

Sodano bíboros mély háláját fejezte ki XVI. Benedek lelki erejéért, apostoli bátorságáért, amellyel hirdeti Krisztus Evangéliumát. "Csodáljuk nagy szeretetét, amely atyai szívvel magáévá teszi az örömet és reményt, a gyászt és a szorongást, amely a mai emberekben, főként a szegényekben és a szorongástól szenvedőkben él" - mondta.

Szakértők szerint emberemlékezet óta ez az első alkalom, hogy a pápa által bemutatott húsvét vasárnapi mise rendjét a Vatikánban megváltoztatták, és annak nyitányakor valaki az egyházfőhöz intézte szavait.

Német és amerikai tömegtájékoztatási eszközök azzal vádolták XVI. Benedeket, hogy München érsekeként, majd a Hittani Kongregáció vezetőjeként szemet hunyt papok által elkövetett szexuális bűncselekmények felett. A kereszténység legjelentősebb ünnepén tartott misét követően a pápa elmondja húsvéti üzenetét és "Urbi et et orbi" (Róma városának és a világnak szóló) áldását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: