2014-07-28 16:02:46• hírek • Szatmár.ro

Smart Days Szatmárnémetiben - zene, képzőművészet és szórakozás

A G. M. Zamfiresu Művelődési Központ háromnapos fesztivált szervez Szatmárnémetiben augusztus 7 és 9 között. A rendezvények túlnyomó részének a Kossuth-kert fog otthont adni, lesz képzőművészeti workshop, kiállítás és koncertek is. A fellépők között van a magyarországi Omen rockzenekar, de a bukaresti Parazitii rap-formáció is.

A Művelődési Központ hasonló rendezvényt még nem szervezett, de mindenképp kíváncsiak arra, hogy milyen lesz a fogadtatása. A saját bevételeikből, illetve támogatók közreműködésével megrendezett háromnapos program kikapcsolódási lehetőséget próbál biztosítani azoknak, akik a nagy vakációzási-szezonban nem engedhetik meg maguknak, hogy elutazzanak valahová.

A program összeállításakor a szervezők figyeltek arra, hogy minőségi előadások és minden igényt kielégítő koncertek kerüljenek a műsorba. Lesz magyarországi rockzenekar, bukaresti hip-hop formáció, modern tánc, gasztronómiai kert, kutyakiképzők bemutatója, a Várdomb utcai zsinagógában pedig világzene-koncertet tartanak.

De vegyük szépen sorra a rendezvényeket! Augusztus 7-én 19 órától a román Berti Barberából és az argentin Mariano Castroból álló duó fog előreláthatóan emlékezetes koncertet adni. Az argentin zongorista néhány hónapot tölt Romániában, ez idő alatt pedig több koncertet is ad a gitárossal. Hangulatos világzenét játszanak, nagyon úgy tűnik, hogy érdemes lesz meghallgatni őket.

Augusztus 8-án a Kossuth-kertben, a dombon felállított színpadon fog fellépni a magyarországi rock-legenda, az Omen, de hazai és helyi rockerek is fellépnek majd: a kolozsvári Altar és a szatmárnémeti Smog is. A funky-zene rajongóinak a Funktion fog zenélni, ezután Dj Soso és Dj Leviciusz keveri majd a zenét. A pénteki programban szerepel több folk-zenész rövid koncertje is.

Augusztus 9-én a Kossuth-kertben a sokak által kedvelt bukaresti Parazitii nevű hip-hop formáció fog fellépni, zenél majd Dj Pepe és Dj Gabi is, de színpadra lép Black River Blues Band blueszenekar és lesz modern tánc bemutató is.

A koncertek mellett a szervezők a Kossuth-kerti rendezvények sorába becsempésztek egy kiállítást, egy képzőművészeti workshopot szatmári képzőművészekkel (mások mellett Valer Sasuval, Lola Scriporral és Cristian Busuioc-kal). Lesz könyvvásár és kézműves-vásár a Borókagyökér Egyesület szervezésében, dák mesterségek műhelye és parkour bemutató is.

Sm@rt Days Szatmárnémetiben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: