2013-08-21 11:32:14• hírek • Szatmár.ro

Sírgödrök az utca szélén?

Néhány hete (!) éktelekednek a szatmárnémeti Hunyadi (Corvinilor) utcán ezek a gödrök.

Méreteik nagyjából egy sírgödörnek felelnek meg: cirka 2 méter hosszúság, 80-90 centi szélesség, mélység: 2-2,5 méter. A járókelők, az itt lakók, persze nem tudják, ki ásta őket és miért. Hiszen erre semmilyen tábla, felirat nem utal - amint arra egyébként a „sírásókat" mintha valami törvény is kötelezné...

Ott tátonganak tehát ezek a gödrök az utca mentén, mintha arra várnának, hogy hátha valaki bennük kíván örök nyughelyet találni magának. Annyi biztos, hogy ha bárki - mondjuk egy, a mostanában oly sűrjen megrendezett koncertek valamelyike után - ezek bármelyikébe véletlenül belelép, egymaga, segítség nélkül onnan ki  nem jön. Legfeljebb a feltámadás remélt alkalmából, annyira mélyek és meredek falúak ezek a gödrök. (Akárcsak egy-egy igazi sírgödör...)

Komolyra fortdítva a szót: ezek a gödrök is azt bizonyítják, hogy a mai napig nem sikerült összehangolnia a  városvezetésnek a különböző infrastrukturális javításokat a megyeszékhelyen, ezért aztán például a frissen leöntött aszfaltot akár pár nap múlva is felvágják valamilyen vezeték javítása miatt, és az soha nem lesz többé olyan, amilyen volt. Már ha egyáltalán kijavítják.  Ezek a „sírgödrögrök " is ilyen helyeken keletkeztek, ahol a tavaly - az adófizetők pénzén - kijavították az úttestet - írja olvasónk.

Olvasónk felvétele

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: