2012-11-24 13:08:43• hírek • Szatmar.ro

Ház az út kellős közepén

Minden kétséget kizáróan a kínai Luon Baogennek és feleségének lesznek a legjobb közúti kapcsolatai a világon: házuk ugyanis egy gyorsforgalmi út kellős közepén áll!

A kínai törvények szerint egyetlen ingatlant sem szabad lebontani anélkül, hogy annak tulajdonosai, lakosai ebbe bele ne egyeznének - természetesen kártérítés fejében. Ez a meglepően liberális törvény már több fejfájást okozott a hatóságoknak a kommunista országban: volt olyan eset, hogy egy család két évig nem volt hajlandó beadni a derekát, miközben szomszédai már régen elköltöztek.

Hasonló történt a Csöcsiang tartománybeli Venling város közelében is. A kormány egy új gyorsforgalmi utat tervezett építeni, amely a milliós város vasúti pályaudvarához vezet. Az út nyomvonalában esett többet között az a társasház is, amelyből a Baogen család továbbra sem hajlandó kiköltözni - noha szomszédaik már rég elhagyták az épületet, amelynek nagy részét le is bontották. Luon és felesége viszont továbbra is köti az ebet a karóhoz: szerintük ugyanis a felajánlott kártérítés nem elég ahhoz, hogy ők megfelelő otthont vásároljanak maguknak!

fotó: yahoo.de

A faramuci helyzet azonban nem fogott ki a kínai hatóságokon: egyszerűn megkerülték a ház maradványát, amelyet így mind a négy oldalból gyorsforgalmi út vesz körül...

Az esetről a yahoo hírügynökség számolt be, amely megjegyzi: egyelőre ugyan még nem adták át az utat a forgalomnak, amikor viszont ez megtörténik, gyaníthatóan vége lesz a „csendes" családi életnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: