2011-11-21 12:04:48• hírek • Kocsis Zoltán

Beckham immár Amerika bajnoka is

Közép-Európai idő szerint hétfő hajnalban rendezték az Észak-Amerikai Profi Labdarúgó Liga (MLS) döntőjét, melyben az esélyesebb Los Angeles Galaxy érvényesítette a papírformát és 1-0 arányban legyőzte a Houston Dinamót. Ezzel David Beckham vélhetően utolsó MLS-bajnoki mérkőzésén megszerezte az amerikai bajnoki címet is.

Az egész liga legnagyobb sztárjait felsorakoztató Galaxy a 72. percben talált a kapuba csapatkapitánya, Landon Donovan révén. A egyesült államok válogatottjának csapatkapitányi karszalagját viselő középpályást az ír válogatott kapitánya, Robbie Keane szolgálta ki a gól előtt, aki az egykori angol csapatkapitány Bechkamtől kapta a labdát.

A Los Angeles győzelme a jelentések szerint teljesen megérdemelt volt, végig fölényben és veszélyesebben játszott, csak Adam Cristman rossz helyzetkihasználásán múlott, hogy nem szerezte meg korábban a vezetést illetve hogy nem lett nagyobb különbségű a győzelme.

fotó: lagalaxy.com

A 115-szörös válogatott Beckham eddig hatszor nyerte meg az angol bajnokságot a Manchester United színeiben, míg egyszer a spanyol pontvadászatot a Real Madriddal. Egyedül a harmadik európai nagycsapattal, a Milannal nem nyert semmit, igaz, ott csak kétszer fél évet töltött. Az LA Galaxy 2002 és 2005 után harmadszor lett Észak-Amerika bajnoka.

Érdekességképpen megemlítjük, hogy a Houston csapatában csereként pályára lépett egy bizonyos Carlos Yaír Costly Molina is. Ő a román futball ismerői számára onnan lehet ismerős, hogy korábban szerepelt a Vasluiban is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: