2009-02-11 17:12:31• hírek • Parajdi Andrea

Elriasztják a csókákat

Idén szeretné a Polgármesteri Hivatal a Kossuth kert teljes rehabilitációját megoldani. Azért, hogy az ottani környezet valóban kellemes légkört biztosítson, a csókák távol-tartására is kidolgoztak egy módszert.

Jelenleg zajlik a Kossuth kerti Közfürdő felújítása, amely idén egy környezetvédelmi központtá alakul, emellett pedig már a tó rendbetételének licitjét is meghirdették.

-Ez.a két korszerűsítési munkálat szükséges ahhoz, hogy a város legszebb parkja valóban egy modern környezet legyen - vetíti elő Ilyés Gyula polgármester az idei év fejlesztési terveit.

A Kossuth kertben tavaly egy új, kerekeken járó kisvonatot is elhelyeztek, amely az uniós szabványok szerint épült játszótér mellett, egy újabb szórakozási lehetőséget biztosít a gyerekeknek. -Az a célunk, hogy a Kossuth kert egy olyan park legyen, amely a természeti adottságai, és a kiépített infrastruktúrája révén vonzó lehet a város polgárai, vagy akár az ide érkező turisták számára is -mondja a polgármester.

Ugyanezt a célt szolgálja a csókák elriasztása is, hiszen ez a madárfaj túlzottan elszaporodott, olyannyira, hogy jelenlétük zavarja a nyugodt és tiszta környezet megőrzését. A polgármester elmondta, a tavasz beálltával hanghatással riasztják el a csókákat, s hogy a többi védett madárfajt itt-tartsák műfészkeket helyeznek el.

Mint kiderült, márciusban egy nagyszabású tisztítóakció is kezdetét veszi, amelynek során fertőtlenítik a játszótér berendezését, és átszűrik az ottani homokot is.

Márciusban egy nagyszabású tisztítóakció veszi kezdetét a Kossuth-kertben.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: