2012-11-09 11:24:33• hírek • Szatmár.ro

Sipos Yvette és Sándor Balázs nyerték a kölcseys gólyabált

Csütörtök este zsúfolásig telt diákokkal, tanárokkal, szülőkkel, barátokkal és ismerősökkel a Dana hotel mögötti sátor, ez adott ugyanis otthont a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium idei gólyabáljának.

A hagyományok szerint a KÖFEDISZ, az iskola diákszervezete által rendezett, évről évre nagyobb sikernek örvendő mulatságon most hat kilencedik osztály és azok tanulói mérhették össze tudásukat, rátermettségüket. Na meg a bátor gólyalányok és fiúk, akik a Bálkirályi illetve Bálkirálynői címért versengtek.

A megmérettetés előtt Pataki Enikő, a főgimnázium igazgatónője köszöntötte a jelenlévőket és fejezte ki örömét, hogy nem kevesebb, mint nyolcszázan tisztelték meg jelenlétükkel az iskola számára oly fontos eseményt. Ezt követően pedig átadta a szót, az iskola egykori tanítványának, Kereskényi Gábor parlamenti képviselőjelöltnek, a szatmárnémeti RMDSZ elnökének.

Kereskényi rövid beszédében elmondta, hogy számára a középiskolai évei élete egyik legmeghatározóbb időszakát jelentették és arra buzdított minden jelenlévő diákot, hogy élvezzék és használják ki a bár megpróbáltatásokkal fűszerezett, mégis kalandos és szép középiskolai éveket.

„Amikor megérkeztem a gólyabálra, rögtön bevillantak diákéveim és eszembe jutott az én gólyabálom is. Bár akkor a rendezvényt még az iskola dísztermében, majd az azt követő bulit a pincében tartották, örömmel gondolok vissza rá. A középiskolai évek meghatározók voltak életemnek, ma is szeretettel emlékezem vissza egykori tanáraimra, diáktársaimra. Azt kívánom minden diáknak, hogy használják ki ezeket a szép éveket és reménykedem abban, hogy a négy év eltelte után ők is büszkék lesznek arra és nem felejtik soha, hogy egykor kölcseys diákok voltak."

Az eseményen ugyanakkor Maskulik Csaba, RMDSZ-es helyi tanácsos, szenátorjelölt és Szász Piroska, RMDSZ-es megyei tanácsos, Szatmár megyei főtanfelügyelő-helyettes, parlamenti képviselőjelölt is részt vett.



A bálkirálynő és bálkirály címekért küzdő tíz lány, illetve nyolc fiú lépett színpadra. Mivel az est témája Japán volt, a versenyzők is ennek megfelelően gésáknak, illetve szamurájoknak, karatemestereknek öltöztek. Számtalan izgalmas, de ugyanakkor vicces próbán, szituációs játékok, műveltségi kvíz során bizonyíthatták nem csupán tudásukat, hanem magabiztosságukat és rátermettségüket is.

Tanárok is részt vettek a szituációs játékokban, így néha még nehezebb volt a gólyának kidumálnia magát a szorító szituációból. Érdekes pontja volt a gólyabálnak a bálkirály és királynő címre pályázó diákok által készített videók vetítése is: azt elmondhatjuk, hogy kreatív és bulis társaság került a Kölcsey IX. évfolyamába.



Kétszer is színpadra lépett az est folyamán a Szomszédnéni Produkciós Iroda nevű stand-up humor-csapat, akik már jó ismerősei a szatmári diákoknak, tekintve, hogy a tavalyi évben is ők voltak a kölcseysek rendezvényének sztárfellépői. Színesebbé tette a programot a Loga Dance School profi táncosainak a fellépése, de az iskola diákjai is profikat meghazudtoló párperces tánc-előadással nyűgözték le diáktársaikat.

Az eredményhirdetés előtt Kádár Petra, a KÖFEDISZ elnöke hívta fel a színpadra a rendezvény szervezőit, megköszönve a munkájukat, illetve elköszönve a diákoktól, mint szervező, hiszen tizenkettedikes lévén már az érettségire kell koncentráljon, ahogy néhány köfediszes alapember is. Pataki Enikő igazgatónő elismerően beszélt a diákszervezet tagjainak munkájáról, hiszen ezt a gólyabált is saját felelősségükre, maguk szervezték meg a teremfoglalástól a fellépők szerződtetéséig. A KÖFEDISZ azonban a tizenkettedikesek kilépésével nem marad magára, hiszen sok aktív kilencedikesnek adódik lehetőség bekapcsolódni a szervezet munkájába.



Ezt követően sor került a várva-várt eredményhirdetésre. A bálkirálynő és bálkirály Sipos Yvette és Sándor Balázs lettek, a második helyen végzett Nevezi Petra és Bíró Ábel, harmadik helyezett lett Fürtös Diana és Varga Előd. A gólyabálhoz kapcsolódó Facebookos népszerűségi versenyen Semeniuc Stephanie és Muncsán Tamás győzött.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: