2013-08-07 09:08:59• hírek • Blikk.hu

Sipos F. Tamás szeret nagyokat tekerni

Trabanttal szállni élvezet – dalolta Sipos F. Tamás az Exotic együttes 1989-es slágerében, de az énekes magánemberként két keréken suhan. Magyarországot már bejárta, ezért az utóbbi időben külföldön teljesít egyre nagyobb távokat.

– Az egész úgy kezdődött, hogy hét éve elhatároztam, veszek egy jó túrabringát, és az első boltban az eladó egy olyan biciklit ajánlott, amely kétszer annyiba került, mint az, amit kinéztem magamnak. Normális esetben ilyenkor távozom, de ki akartam próbálni, és tényleg olyan volt, mintha alám öntötték volna – emlékezett Sipi, aki azóta több nagy úton van túl.

– Előveszem Európa térképét, kinézek magamnak egy régiót, ott megtervezek egy 5-600 kilométeres kört, majd autóval megközelítem, és nyeregbe pattanok – vázolta az énekes, aki a legjobb időtöltésnek tartja a túrabringázást. –  Szerencsére van egy zenész barátom, a dobos Mamo, aki szintúgy szeret nagyokat tekerni, és már több közös kalandon vagyunk túl – mondta Sipos F., és a cseh-német, illetve a toscanai útjukat említi.

– A német szakaszon kétségbe voltunk esve, mert egyetlen bankautomata sem fogadta el a kártyámat, és nem tudtunk ásványvizet venni, a cseh részen pedig beállítottuk a napi rekordunkat. Az árvízi helyzet miatt olyan nagy kerülőre kényszerültünk, hogy csak hajnali háromra értünk Prágába, és így aznap 190 kilométert tettünk meg, nagyrészt ellenszélben, sok-sok emelkedőn. Hát, ezt utána három napig pihentük ki.

A cikk folytatása a Blikk.hu-n olvasható.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: