2012-09-28 10:02:29• hírek • Kocsis Zoltán

Siófoki közlekedési konferencia szatmári résztvevőkkel

Október első napjaiban, 1-3. között rendezik meg Siófokon a Nemzeti Közlekedési Napok 2012 elnevezésű konferenciát. Az eseményen való részvételre felkérést kapott Nits János is, aki Kovács Jenő nagykárolyi és Török László nagyszalontai polgármesterrel közösen képviseli Erdélyt.

A Szatmárnémeti Városi Tanács RMDSZ-es tanácsosa, akárcsak erdélyi kollégái, szerdán a Kárpát-medencei kitekintés elnevezésű program keretein belül tart előadást „Léptékek, kapcsok, kapcsolatok Szatmárnémetiből tekintve" címmel. A témakörön belül négy problémát ölel majd fel a tanácsos bemutatója: a korábban tervezett gyorsforgalmi út, a kerékpárút, a Szamos hajózhatósága valamint a vasúti és a légi forgalom.

Ezekkel kapcsolatban Nits elmondta, hogy a gyorsforgalmi út elkészítése a közeljövőben sajnos irreális elképzelésnek tűnik, legfőképpen anyagi okokból. A kerékpárút a Szamos bal partján lassan elkészül és összeköti Szatmárnémetit Fehérgyarmattal, míg a folyó hajózhatóságáról uniós támogatással készülhet tanulmány.

Ami a vasúti forgalmat illeti, a trianoni diktátum előtti időkben létezett kapcsolat Szatmárnémeti és Csenger valamint Zajta között - ezeket szerinte vissza lehetne állítani. A légi közlekedéssel kapcsolatban Nits megjegyezte, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nincs nemzetközi repülőtér, Nyíregyháza nemrég elkészült területfejlesztési tervében pedig azt ajánlják, hogy aki légi úton akarja megközelíteni a várost, az (a lehetőségekhez mérten) használja a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőteret.

Szintén a határ menti illetve a határon túli közlekedési kapcsolatokról tart előadást Kovács Jenő és Török László is: előbbi Nagykároly és Nyírbátor, utóbbi pedig Nagyszalonta és Gyula közötti összeköttetést vázolja fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: