2010-05-12 18:38:21• hírek • Szatmar.ro

Sínen a Kölcsey ügye

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium költözése volt a fő témája annak a mai megbeszélésnek, melyen a Református Egyház és az érintett önkormányzat képviselői vettek részt.

A találkozón jelen volt Csűry István királyhágómelléki református püspök, Forró László egyházkerületi tanácsos, Sipos Miklós, a Szatmári Egyházmegye esperese, Korda Zoltán lelkész, Bara Csaba egyházmegyei tanácsos, Csehi Árpád megyei tanácselnök, a megyei RMDSZ elnöke, Ilyés Gyula polgármester és Kereskényi Gábor alpolgármester, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke.

Kereskényi Gábor alpolgármester a Szatmár.ro-nak kifejtette: a szükséges bérleti szerződések aláírása már megtörtént, a református egyház és a szatmárnémeti önkormányzat nekiláthat a Kálvin tér 6. szám alatti ingatlan (a volt kisegítő iskola) rendbetételének. Itt fog ugyanis helyet kapni az Aurel Popp Művészeti Líceum, amelynek a helyére a Cosbuc utca 2 szám alá a Kölcsey egy része költözik a következő tanévtől. A Kölcsey másik része a jelenlegi épülete új szárnyában kap helyet a következő iskolai évben. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy a munkálat anyagi fedezete is rendelkezésre áll: közel 215.000 euró, melyből a református egyház 138.000 euró értékben vállal részt, az önkormányzat pedig 77.000 euróval. A kivitelezési munkálatok pontos ütemterv szerint haladnak majd, annak érdekében, hogy az érintett tanintézmények a 2010-2011-es tanévet már az új működési helyükön kezdhessék meg.

A másik fontos beruházás a Kazinczy (Stefan cel Mare) utca 13. szám alatti épületszárny (régi Vointa Klub) rehabilitálása. Itt a tervezés fázisa jelenleg is zajlik, ezt a város saját költségvetéséből állja. A kivitelezésre pedig a 2010-es évben az RMDSZ megyei parlamenterei lobbija következtében 990.000 lejt különített el a kormány.


Jelenlegi épületéből részlegesen költözik a gimnázium
Jelenlegi épületéből részlegesen költözik a gimnázium


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: