2009-11-13 13:54:34• hírek • Ferenczi Noémi

Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny

Évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Kárpát-medencében megrendezésre kerülő Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny. Az iskola szakaszra pénteken került sor.

A Simonyi Zsigmond Helyesírási Versenyt a Magyar Nyelvtudományi Társaság szervezi az ELTE Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézetének szakmai támogatásával. Célja az anyanyelv ápolása, a nyelvhasználat iránt érzett felelősségtudat és az anyanyelv szeretetének az erősítése.

A verseny érdekessége, hogy az összes résztvevő V-VIII. osztályos diák egy időben kezdi el a versenyt. A verseny első szakaszára, vagyis az iskolai fordulókra pénteken 13 órakor került sor. A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban például harmincnégy V-VIII. osztályos diák látott neki a versenynek. Maga a verseny két részből állt: az első részében tollbamondást írattak a diákokkal, a második részében pedig egy helyesírási feladatlapot kellett kitölteniük. A tanulók több mint egy órát kaptak a feladatok megoldására.

A legjobb eredményt elérő diákok továbbjutnak a megyei fordulóra, melyre 2010. február 20-án kerül sor. A helysírási verseny országos szakasza Kolozsváron kerül megrendezésre április 17-én. Ezen a fordulón négy szatmári diák vehet majd részt. A legügyesebbek pedig a Kárpát-medencei döntőbe jutnak tovább, mely 2010. május 29-én kerül megrendezésre Budapesten.


A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban például harmincnégy V-VIII. osztályos diák látott neki a versenynek
A Református Gimnáziumban harmincnégy osztályos diák látott neki a versenynek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: