2017-04-10 11:11:40• hírek • Kocsis Zoltán

Simona Pop: Magyarul imádkozom

Remek riportot közölt a minap az index.hu portál Simona Poppal, Szatmárnémeti olimpiai bajnok párbajtőrözőjével. A cikkből kiderül, mi tölti ki Simona napjait jelenleg, de drámai részletességgel elevenítette fel a riói olimpia eseményeit, a benne kiváltott érzéseket is.

Simona a Világkupára utazott Budapestre, ám ezen csak mint szurkoló vesz részt. Ennek oka pedig, hogy a kiváló párbajtőröző anyai örömök elé néz.

Mivel a 2020-as tokiói olimpián a nők számára nem rendezik meg a párbajtőr csapatversenyt, nem kizárt, hogy több ötkarikás versenyen nem lép már pástra. Ez attól is függ, vallja, hogy a szülés után talál-e megfelelő motivációt.

A beszélgetés során természetesen nem mehettek el szó nélkül a riói arany és a csúcsra vezető rögös út mellett. „Egy vb-arany sokkal nehezebb, öt meccset kell nyerni, de az olimpiának van a legnagyobb presztízse. Holott az egy könnyebb verseny”, ismerte el Simona.

Rióban a negyeddöntőben az Egyesült Államok nem várt nehézségek elé állította a román csapatot. Miután megvívta a maga csatáit, Simona számára „más nem maradt, minthogy a pást mellett magyarul imádkozzak. Magyar nyelvű misére járok, persze, hogy magyarul imádkozom”, mondta az édesapja után félig magyar sportoló.

Ezzel a pillanattal kapcsolatban még egy érdekességet is elárult a riportban: annyira izgult, hogy összekeverte, melyik színű lámpa jelent román és melyik amerikai találatot. Éppen ezért a döntő pillanatban az ellenfélnek „szurkolt”.

A teljes anyagot itt olvashatod el!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: