2018-06-10 09:35:47• hírek • Szatmár.ro, Agerpres

Simona Halepet ünnepli a romániai sajtó

A tehetséges román teniszezőnő a szombaton megnyerte a Roland Garros női egyéni döntőjét, legyőzve az amerikai Sloan Stephenst.

Ez Simona Halep első Grand Slam győzelme, amikoris 3:6, 6:4, 6:1-re v erte azt az ellenfelet, aki ellen háromszor is alulmaradt - kétszer, 2014-ben és 2017-ben Párizsban, egyszer idén, az ausztrál nyílt bajnokságon. A döntő 2 óra és 3 perc alatt zajlott le.
 

A romániai sajtó a történelmi győzelem kapcsán megszólaltatta Simona Halep egyik volt osztálytársát, aki könnyekkel küszködve mondta el: amígy az osztálytársak buliztak, Halep edzésekre járt – írja a Libertatea.ro.
 

Szintén a bulvárlap ír arról, hogy a Nike-nak nagyon jól jött a román teniszezőnő győzelme, hiszen nemrég lettek partnerek, miután az Adidas nem akarta folytatni a szponzorszerződést. A 2 millió dolláros Nike-szerződést pedig Ion Tiriac hozta össze, magángépet küldve amerikába a sportszergyártó képviselőiért.
 

A  román teniszlegenda amúgy nem volt nagyon meglepve Simona győzelme miatt, számított rá -  írja a Prosport. Simona Halep egyébként a győzelméért 2,2 millió eurót és 2 ezer WTA-pontot kap, döntőbeli ellenfelének meg kell elégednie 1300 WTA-ponttal és 1,12 millió euróval - írja az Agerpres.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: