2013-03-13 00:45:57• hírek • Kocsis Zoltán

Simán rúgott egy négyest a Barcelona a Milannak

A labdarúgó Bajnokok Ligája idei nyolcaddöntőinek legmeglepőbb estéje volt a keddi: a fogadóirodák a Milant és a Schalkét tartották leginkább esélyesnek a továbbjutásra, erre előbbi idegenben a Barcelona ellen, utóbbi odahaza a Galatasaray ellen vérzett el.

Az utóbbi hét év legdominánsabb klubcsapata, a Barcelona hatalmas meglepetésre három héttel ezelőtt 2-0 arányú vereséget szenvedett a Milan otthonában. Mivel ezt követően kétszer alulmaradt a Real Madriddal szemben is, sokan a Barca-éra végéről beszéltek. A visszavágón azonban Messinek alig öt percre volt szüksége ahhoz, hogy megkérdőjelezze ezen nézetet: 16 méterről gyönyörű gólt lőtt Abbiati kapujának jobb felső sarkában.

Ráadásul az első fél órában úgy tűnt, a csapat védjegyévé vált tiki-taka egy, a szakemberek által régóta hiányolt taktikai elemmel bővült: a távoli lövésekkel. Messi gólját követően ugyanis Iniesta bombáját Abbiati a felső lécre tolta, majd Xavi 18 méteres lövése is alig tévesztett célt. Kis túlzással a Barcelona legutóbb a 2011-es BL-döntőben lőtt ennyit távolról - akkor a Manchester United ellen mindhárom gól hasonlóképpen született. Az eredmény pedig most sem maradt el, a 40. percben Ambrosini labdavesztése után Messi ismét a tizenhatoson kívülről talált be. Ez a mozzanat nem csak azért volt döntő, mert ezzel a Barcelona ledolgozta hátrányát, hanem azért is, mert alig két perccel korábban Niang kihagyta a Milan legnagyobb ziccerét: az alig 18 éves csatár már Valdez kapus mellett is elgurította a labdát, ám az a jobb oldali kapufáról a mezőnybe jött vissza.

Hiába a különleges bánásmód, Messi kettőt rúgott a Milannak fotó: uefa.de

A második félidőt az olaszok valamivel agresszívebben kezdték, gólt azonban ismét a Barcelona lőtt Villa révén - ezzel immár a katalánoknál volt az előny. Ezt követően már nem is erőltették nagyon a dolgot, amire könnyen ráfázhattak volna, ha Krkic passza után Alba nem vetődik bele önfeláldozóan Robinho közeli lövésébe. Az utolsó percekben görcsösen és elképzelés nélkül próbálkozott a Milan a továbbjutást jelentő gól megszerzéséért, a hosszabbítás pillanataiban mégis Alba állította be a 4-0 végeredményt.

A Milan tehát ismét négyet kapott Spanyolországban, akárcsak 2004-ben La Corunában, míg a délután még temetett Barcelona gyakorlatilag simán fordította meg az eredményt és mutatta meg, hogy vélhetően továbbra is a világ legjobb csapata.

Miközben a Nou Campban szinte csak egy csapat volt a pályán, addig a gelsenkircheni Veltins Arénában egy rendkívül változatos meccset láthattak a nézők. A Galatasaray a hazai 1-1 tudatában bátran kezdett, Altintop és Inan révén is veszélyeztetett, míg a hazaiak részéről Bastos került közel a gólszerzéshez. Neustadter aztán a 17. percben meg is szerezte a hazaiak vezető találatát, kihasználva egy szöglet utáni kavarodást. Pukki a török, Sneijder a német kapu előtt került helyzetbe, majd öt perc leforgása alatt fordítottak a vendégek: előbb az amúgy Schalke-nevelés Altintop lőtt egy hatalmas gólt 30 méterről, majd a Galatasaray gólfelelőse, Yilmaz fejezett be góllal egy kontrát.

A szünet után Yilmaz itt, Draxler ott került helyzetbe, majd a 63. percben egalizált a Schalke: Höger futásból ellőtt bombája levágódott a felső lécről, a védők nem tudtak felszabadítani, Bastos pedig közelről bevágta a labdát a hálóba.

A folytatásban minden energiájukat mozgósították a németek, ám helyzeteknél tovább nem jutottak. A 95. percben aztán egy kapuskirúgás után Umit Bulut maradt egyedül Hildebrand kapussal és bebiztosította a Galatasaray győzelmét és továbbjutását.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők visszavágók (összesített eredmény):
Barcelona
- Milan 4-0 (4-2)
gólok: Messi (5., 40.), Villa (55.), Alba (92.)

Schalke - Galatasaray 2-3 (3-4)
gólok: Neustadter (17.), Bastos (63.) illetve Altintop (38.), Yilmaz (43.), Bulut (95.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: