2012-11-24 15:41:51• hírek • Kocsis Zoltán

Simán nyert és ezzel a harmadik helyen telel az Olimpia

fotó: Szatmár.ro archívum
fotó: Szatmár.ro archívum

A listavezető Vajdahunyad mögött tíz ponttal lemaradva, a harmadik helyen zárja az őszi szezont a harmadik osztály ötödik csoportjában az Olimpia labdarúgócsapata, miután a zárófordulóban szombaton 4-1-re fölülmúlta a sereghajtó Tordát.

Nem múlt el hatástalanul, hogy a mérkőzés előtt Csík Tibor figyelmeztette tanítványait, nehogy lebecsüljék a tordaiakat: a sárga-kék legények aktívan kezdték a meccset és a 11. percben Dragos meg is szerezte a vezetést. Bő fél óra elteltével már kettő volt a hazaiak előnye, mivel a 32. percben Hanus is betalált.

A szünet után kicsit felbátorodtak az addig keveset mutató vendégek, kialakítottak két veszélyesebb szituációt, ám gólt ismét az Olimpia szerzett Marinas mesteri szabadrúgásából. A 78. percben Morar révén mégiscsak szépíteni tudott a Torda, ám a végeredményt nem ő, hanem Micas állította be a 84. minutumban.

A várakozásoknak megfelelően az Olimpia végig uralta a mérkőzést, amely így eléggé egysíkúra sikeredett. A hazai győzelem akár nagyobb arányú is lehetett volna, ám Micas egy ízben a kapufát találta el és Gavrilescu is elhibázott egy ordító ziccert.

Az Olimpia hét győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel, 20-12-es gólkülönbséggel zárja tehát a 2012-2013-as szezon őszi idényét. A szatmáriak 22 pontjánál csak a Vajdahunyad (32 pont) és a Fugyivásárhely (25 pont) szerzett többet.

Olimpia - Torda 4-1
gólok:
Dragos (11.), Hanus (32.), Marinas (58.), Micas (84.) illetve Morar (78.)
Az Olimpia összeállítása: Suta - Mos, Sabou, Iuhas, Glodean, Micas, Hanus, Marinas (Danila 58.), Dragos (Feier 75.), Villand (Botos 58.), Gavrilescu (Ghiriti 67.)

Aranyosgyéresi Seso-Borossebesi Naţional 3-1
Petrozsényi Jiul-Fugyivásárhelyi CS 1-2
Zilahi FC-Vajdahunyadi FC 1-1
Kolozsvári Sănătatea-Máramarosszigeti Plimob 3-2
Dési Unirea-Pankotai Şoimii 2-2.
A Gyulafehérvári Europa áll.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: