2011-05-24 15:23:32• hírek • Szatmar.ro

Az olasz válogatottal is összecsaphat a VSK

Bár a Nemzeti Liga küzdelmei a hétvégi utolsó fordulóval véget értek, a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapatára mégis vár még egy tétmérkőzés. A fiúk szerdán Szörényváron a Konstancával csapnak össze a Román Kupa keretein belül. Ennek ellenére a keret és az adminisztratív stáb szerdán hivatalosan már elbúcsúztatta a szezont. Egymástól azonban azért sem vettek még búcsút, mert a hétvégén egy olaszországi tornán is pályára lépnek.

A banketten Fógel László klubelnök gratulált a pontvadászatban megszerzett nyolcadik helyezésért, leszögezve, hogy ez a szatmári kézilabdasport legkiemelkedőbb eredménye, majd sok sikert kívánt a későbbiekre vonatkozóan mind a maradó, mind a távozó sportolóknak.

Kereskényi Gábor, a VSK igazgatótanácsának elnöke köszönetet nyilvánított mind a játékosoknak, mind pedig a szakmai stábnak. „Ez a csapat olyan volt az idény során, mint egy nagy család, ha valakinek gyengébben ment a játék, a többik segítettek neki, a fiúk kiegészítették egy mást ebben a tekintetben. Ez a csapaton belüli jó hangulat nagyban hozzájárult az eredményes szerepléshez", mondta Kereskényi. Ilyés Gyula polgármester örömtelinek nevezte, hogy a VSK mindkét csapata komoly sportteljesítménnyel örvendeztette meg az idén a sportszerető közönségét, utalva ezzel a női kosárcsapat ezüstérmére.


Fógel László klubelnök köszönetet mond a csapatnak
Fógel László klubelnök köszönetet mond a csapatnak


Amint arról már szó esett, a szezon teljes egészében még nem ért véget a csapat számára, hisz Palkó János és Nicolae Istrate tanítványai szerdán Szörényváron lépnek pályára a Román Kupában a Konstanca ellen.Fontos kiemelni, hogy a 20.00-tól kezdődő találkozót a DigiSport Plus élőben közvetít.

Ezt követően még hétvégéig biztosan együtt maradnak a srácok, hisz szombaton és vasárnap az olaszországi Bordigherában lépnek pályára egy nemzetközi tornán, amelyet a helyi egyesület 40. születésnapja alkalmából rendeznek meg. Az észak-olasz kisvárosban a VSK ellenfele lehet akár az olasz válogatott is, kettejükön kívül pedig a francia Cavignal Nice és az ASH Monaco, továbbá a szerb Metaloplasztika és a német NSU Neckarsulm vesz majd részt. A hat csapat két hármas csoportban küzd majd meg egymással.

A Román Kupa programja:
szerda, 1. mérkőzés: Suceavai Bucovina-Bákói Stiinta (14.00, DigiSport Plus)
2. mérkőzés: Székelyudvarhelyi HC-Tg. Jiu-I Pandurii (16.00, DigiSport Plus)
3. mérkőzés: Resicabányai UCM-Kolozsvári U Transilvania (18.00, DigiSport Plus)
4. mérkőzés: Konarnacai HCM-Szatmárnémeti VSK (20.00, DigiSport Plus)
Csütörtök: 1. meccs győztese-2. meccs győztese (17.30, DigiSport Plus)
3. meccs győztese-4. meccs győztese (19.30, DigiSport Plus)
Péntek, döntő (20.00, DigiSport).

A VSK 2010-2011-es idénybeli kerete: Teremi, Panazan, Pogyină - kapusok; Mateaş, Oláh, Ardelean, Surducan, Munea, Jurj, Savic, Várady, Mateş, Vizsbovszkij, Liberţ, Savlovschi, Pop, Timofte, Bejinariu, Oşvat.



Albumba való csapatkép: a VSK 2010-2011-es csapata
Albumba való csapatkép: a VSK 2010-2011-es csapata


Kereskényi Gábor a VSK bankettjén
Kereskényi Gábor a VSK bankettjén


Ilyés GYula polgármester a VSK bankettjén
Ilyés Gyula polgármester a VSK bankettjén


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: