2017-07-06 23:41:24• hírek • MTI

Sima ügy: a Ferencváros simán továbbment, a Vasas simán kiesett

A kedden továbbjutó Videotont a Ferencváros követi az Európa Liga második selejtezőkörébe, miután a zöld-fehérek a hazai 2-0 után Lettországban is nyerni tudtak 1-0-ra. Nem jutott tovább viszont a Vasas, amely hatalmas árat fizetett az odavágó utolsó öt percéért. A piros-kékek simán kikaptak Budapesten 3-0-ra a Beitar Jerusalem ellen, így kettős vereséggel búcsúztak – pedig egy hete 3-1-re vezettek még a 87. percben…

Jelgavában egy félidőn át irányította a mérkőzést a Ferencváros, amely a szünet előtt szerzett vezetést. A kétgólos hazai siker után ez a minimális előny bőven elégnek bizonyult a továbbjutáshoz.  A magyar rekordbajnok kettős győzelemmel - összesítésben 3-0-val - jutott tovább, a második körben az ír Derry City-t 10-2-es összesítéssel elintéző dán  Midtjylland lesz az ellenfele.

A Ferencváros az első félidő első felében meddő mezőnyfölényben játszott, veszélyes helyzetet sokáig nem tudott kialakítani. A 27. percben Bőle Lukács szólója és centerezése után csak a kapufa mentette meg a házigazdákat az öngóltól, utána viszont már nagyon érett a vendégek vezető találata. Erre a 37. percig kellett várni, amikor Priskin Tamás ismétlése után már a kapu jobb oldalában kötött ki a labda.
    
A második félidőben a játék a pálya közepére koncentrálódott. A hazaiak igyekeztek letámadni, a szerzett labdákkal pedig akciókat indítani. Ennek eredményeként az első felvonással ellentétben már helyzeteik is adódtak. A ritmusukat veszítő ferencvárosiaknak kevésbé tetszett ez a stílus, ráadásul sok technikai hibát követtek el. A vezetésük azonban így sem forgott veszélyben, miként a továbbjutásuk sem.

Elbúcsúzott viszont a Vasas, miután a hazai visszavágón 3-0-ra kikapott a Beitar Jerusalem gárdájától. Az izraeli csapat kettős győzelemmel, 7-3-s összesítéssel lépett tovább.

Az idegenbeli találkozóval ellentétben az angyalföldi gárda - amely legutóbb 2000-ben léphetett pályára a második számú európai kupasorozatban - ezúttal csak a mérkőzés egyes szakaszaiban tudott nyomást gyakorolni ellenfelére, de gólhelyzetbe akkor is ritkán került. Az összecsapás döntő részében a korán vezetést szerző vendégek akarata érvényesült.

A bajnoki bronzérmes angyalföldiek rögtön a kezdés után támadólag léptek fel - szabadrúgás után még kapufájuk is volt -, a 10. percben mégis az ellenfél jutott vezetéshez. Nagy Gergely hiába védett büntetőt, a vendégek a gyorsan elvégzett szöglet után a rövidsaroknál lövőhelyzetbe kerültek, Hen Ezra pedig három védő gyűrűjéből is ki tudta lőni a bal alsó sarkot. A szünetig lendületes játékot láthattak a nézők - a Vasas kezdeményezett, a Beitar Jerusalem a kontrákra épített -, így mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, az eredmény azonban nem változott.
    
A második játékrészben igyekezett a Vasas, de gólt megint a védelmüket jól megszervező vendégek szereztek. A 61. percben ismét Ezra volt szemfüles, és használta ki gyorsaságát. A folytatásban a jeruzsálemiek fegyelmezetten visszazártak a térfelükre és átadták a kezdeményezést a Vasasnak, amely azonban nem tudott élni a lehetőséggel. A betömörülő izraeli védelemmel szemben ígéretes lövőhelyzetet sem tudtak kialakítani az angyalföldiek, a vendégek viszont a ráadás első percében egy bedobás után újabb gólt szereztek, így még meggyőzőbbé tették a sikerüket. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: