2010-11-17 18:57:11• hírek • Szatmar.ro

Sima ügy, Tataran országos bajnok

Miután a Szatmárnémeti Sportklub fiai nem okoztak meglepetést és a papírformának megfelelően sem egyéniben, sem pedig csapatban nem tudtak érmet szerezni a Szatmárnémetiben megrendezésre kerülő U17-es párbajtőr országos bajnokságon, úgy a lányok is hozták a papírformát: két érmet is szereztek szerdán.

A legfényesebbet, amint azt a torna előbb szinte mindenki elvárta, Amalia Tataran gyűjtötte be, aki végig magabiztosan vívott és nem talált legyőzőre, így övé lett az aranyérem. A szatmári tehetség dolgát a fináléban a craiovai Mihaela Tugui sem tudta igazán megnehezíteni, aki 15-8 arányban maradt alul.

„Az erőviszonyok alapján erre számítottunk, az lett volna a nagy meglepetés, ha nem győz. De mindenesetre nem könnyű egyértelmű esélyesként pástra lépni, ám Amaliának nem remegett meg a keze és beváltotta a papírformát" - nyilatkozta Csiszár Ferenc edző.

A Sportklub versenyzői közül Tataran mellett még Veres Gréta jutott be a legjobb közé, ám pechjére az elődöntőben a későbbi győztessel kellett farkasszemet néznie és 15-5 arányban alul maradt, így ő egy bronzéremmel vigasztalódhatott. A hazaiak éremgyűjteménye a csütörtöki zárónapon tovább bővülhet, mivel a lányoktól csapatban is érmet várnak a vezetők.

 

Míg a párbajtőrözőknek csütörtökön ér véget az bajnokság Szatmárnémetiben, addig a tőrözők Bukarestben akkor kezdik az érmekért folytatott harcot. A fiúk Lengyel Éva és File Attila edzők vezetésével nyolcan (Ardelean Alexandru, Dascălu Bogdan, Târgovăţu Alexandru, File Szabolcs, Szemák tamás, Bartók Alpár, Dan Cătălin, Flucuş Sebastian) utaztak el a fővárosba, és a szakvezetés érmet remél egyéniben és csapatban is. A tavalyi ob kiválóan sikerült, hiszen egyéniben Moisuc Teofil,  csapatban pedig a Sportklub első gárdája végzett az első helyen.

Az Ardeleanu Zsuzsa, Surducan Simona és Dan Şuta által felkészített lányoknak tavaly nem jött össze a medál, Magyar Petra és az első csapat is az ötödik helyen zárt, ám most mindenképpen egy érem megszerzése a cél. A lányoknál Petrişor Evelin, Magyar Petra, Varga Anett, Löchli Evelin és Bujer Regina lép pástra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: