2019-03-26 22:07:22• hírek • Kocsis Zoltán

Sima román győzelem Kolozsváron

Ugyan nem mindig remekelt, de Románia könnyed győzelmet aratott a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének második fordulójában Kolozsváron Feröer-szigetek ellen, megszerezve ezzel első pontjait a sorozatban a szombati stockholmi vereség után.


Némi meglepetésre a feröeriek kezdtek jobban, a szigetlakók türelmesebben és pontosabban adogattak. Az első 20 percben rengeteg hiba tarkította mindkét csapat játékát és semmi sem utalt arra a gólzáporra, ami az azt követő bő negyed órában következett. A vendégek félprofi védelme (Atli Gregersen a feröeri Vikingur, Odmar Faerö pedig a norvég II. osztályú HamKam játékosa) sorra követték el az amatőr hibákat, amiket a román támadók kíméletlenül kihasználtak. A 26. percben Nicolae Stanciu adott középre bal oldalról, a labda irányt változtatott Claudiu Keserün, ez megzavarta a védőket, az emberéről villámgyorsan leforduló Ciprian Deac pedig közelről a kapuba lőtt (fotó). Három perccel később egy gyenge lövés után nem tudtak felszabadítani a vendég védők, majd újabb három minutummal múltával egy magas beívelés után alakult ki némi zavar. Mindkétszer Keserü elé került a laszti, aki néhány méterről egyszer sem hibázott.

 

A három gyors bekapott gól után éledezni kezdtek az északiak. Klemint Olsen még csúnyán kapu fölé fejelt ígéretes szögből, majd Faerö lövését Ciprian Tatarusanunak kellett védenie - az volt az első védés a meccsen mindkét kapust figyelembe véve. A 39. percben azonban Razvan Moti rántott le buta módon egy ellenfelet, a török bíró büntetőt ítélt, Viljolmur Davidsen pedig a hálóba bombázott.

 

A lagymatag kezdést követően gólzáport hozó első félidő után a második játékrész is viharosan kezdődött. Előbb Gunnar Nielsen védte Stanciu lövését, majd a szünetben beállt Ianis Hagi nem találta el a kaput ordító helyzetben hat méterről, a másik kapu előtt pedig Tatarusanu nyújtózott nagyot Hallur Hansson remek lövésénél. A 61. percben a meccs addigi legszebb mozdulatát bemutatva Hagi tüzelt kapásból 16 méterről, de középre tartó labdáját Nielsen védeni tudta. A második félidőben a fiatalok (Hagi, Razvan Marin, George Puscas) új lendületet adtak a román csapatnak, utóbbi pedig pazar mozdulattal lőtte ki 17 méterről a jobb felső sarkot – beállítva a 4-1-es végeredményt.

 

A hátralévő időben még Nielsen védte Marin lövését, ám az eredmény már nem változott. Románia magabiztosan hozta tehát a kötelező győzelmet egy olyan Feröer-szigetek ellen, amely a vártnál jóval tudatosabban, ötletesebben és néhol látványosan játszott. A második félidőben a fiatalok új szintre emelték a román támadójátékot, viszont a védelem sokszor bizonytalannak, lyukasnak bizonyult.

 

A csoport többi találkozóin Spanyolország 2-0-ra nyert Máltán, míg Oslóban rendkívül változatos és meglepően gólgazdag meccsen Svédország 0-2-ről fordított 3-2-re, ám végül Norvégia kiegyenlített és egy pontot otthon tartott.

 

Románia legközelebb június 7-én Norvégiában lép pályára, majd három nappal később Máltán.

 

Románia – Feröer-szigetek 4-1
gólok: Deac (26.), Keserü (29., 32.), Puscas (63.) illetve Davidsen (39., 11-es)

 

Málta – Spanyolország 0-2
gólok: Morata (31., 73.)

 

Norvégia – Svédország 3-3
gólok: Johnsen (41.), King (59.), Kamara (97.) illetve Claesson (70.), Quaison (86., 91.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: