2008-11-13 15:44:39• hírek • Szatmár.ro

Sikerült lealkudni a szemétdíjat

A lakosság nagy része még mindig érthetetlenül fogadja a szemétszállítási díjak január elsejei emelkedését. Ahogyan arról már korábban tájékoztattuk olvasóinkat, nem tarifanövelésről, hanem reális fizetési költségek kiszámításáról van szó.

Az új rendszerben elkerülhetelen lesz a szemétszállítási díj kifizetése, ugyanis azok, akik nem hajlandók szerződést kötni a Florisallal, a helyi adóba foglalva fogják kifejezni az illetéket, mely valamivel több lesz, mintha a szerződés alapján fizetnék a szemétszállítás díját.

Ezeket a módosításokat a helyi tanácsnak is el kell fogadnia, azonban ezt megelőzően csütörtökön sor került a közszolgáltatásokért felelős bizottság gyűlésére, melyen jelen volt Puscas Vasile, a Florisal igazgatója is. A közel másfél órás gyűlésen ismét terítékre került, hogy hogyan is működik az új rendszer, a legelső kiszámítási művelettől a végösszegig, szó esett továbbá arról az összegről is, melyet a szerződéssel nem rendelkezőknek kell majd kifizetniük.

A jövőben a szemétszállítás díja egyébként 6,85 lej lesz személyenként. A jelen lévő tanácsosok és Puscas nagyon sok ponton eltérő véleményen voltak az új rendszert illetően, de végülis eredményesnek mondható a csütörtöki bizottsági gyűlés, mivel a tanácsosoknak sikerült "lealkudniuk" a Florisal által javasolt 16 lejnyi illetéket 10 lejre, melyet a szerződéssel nem rendelkezőknek kellene majd fizetniük.

- Nagy terhet jelentene a 16 lejes illeték a lakosoknak, különösen a lakónegyedekben élőknek, ezért hívtuk össze ezt a rendkívüli gyűlést, amelyen végülis sikerült megegyeznünk a Florisallal egy alacsonyabb illetékben - mondta el a Szatmár.ro-nak Túrós Lóránd, a szakbizottság elnöke és az RMDSZ képviselőjelöltje.

A gyűlésen feltevődött továbbá a kérdés, hogy az ezekből az illetékekből befolyt összeg kinek a kasszáját duzzasztja majd. A Florisal javaslatai alapján, a szerződésesek átal fizetett összeg és az adóba foglalt összeg közötti különbséget kizárólag köztisztasági munkálatokra kellene költeni, azonban a tanácsosok nem díjazták ezt a javaslatot.  A gyűlésen elhangzottak alapján,  a városi tanács soron következő ülésén ezt a határozattervezetet ezekkel a módosításokkal fogják a városatyák elé terjeszteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: