2015-01-03 13:13:08• hírek • Szatmár.ro

Sikerült helyreállítani az áramszolgáltatást Nagykárolyban

Péntek este 21 órára sikerült helyreállítani az áramszolgáltatást a településen.

Január 2-án 21 órára sikerült az Electrica munkatársainak visszaállítaniuk az áramszolgáltatást egész Nagykárolyban.

Mint már beszámoltunk róla, az elöregedett elektromos hálózatban sorra jelentkeztek a meghibásodások december 30-án estétől kezdődően. A sorozatban fellépő gondok, tönkremenő kábelek és pótkábelek miatt hosszú időn kerüesztül nem volt áramellátás a város Petri-telepnek nevezett területén. Közel 30 utcában és 3 ezer nagykárolyi lakásban nem működött az áramszolgáltatás, annak ellenére, hogy az Electrica emberei folyamatosan dolgoztak a hibák elhárításán.

"Pénteken 20 óra körül már az utcák nagyrészében, 21 órára pedig már mindenhol volt áram. Nagykárolyban járt Dragos Buda is, az Electrica Transilvania vezérigazgató-helyettese is, aki ígéretet tett a nagykárolyi áram-hálózat modernizálására" - nyilatkozta megkeresésünkre Kovács Jenő polgármester.

Nagykároly polgármesterének a szatmári áramszolgáltató vezetője ígéretet tett: január 15-ig konkrét terveket is bemutatnak az elöregedett hálózat modernizálására.

"Megmondtam nekik: hamarosan 72 utcában kezdjük meg a víz- és csatornarendszer cseréjét, ez most az alkalom, amikor a föld alatti kábelezést is cserélni kellene" - monta a polgármester. "Rosszul indult az év, de reméljük, hogy jól fog befejeződni" - fűzte hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: