2017-12-02 12:56:42• hírek • Oszkó Viktória

Sikert sikerre halmoznak a Nachbil pincészet borai

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Csávossy György Kárpát-medencei Borversenyt november 29-én, a Soós István Borászati Szakközépiskola Tangazdaságában.


A már hagyománnyá érett rendezvényen a határon túli, magyar bortermelők borait versenyeztették meg egymással. A zsűriben nem csak magyarországi szakemberek, hanem a nevezők, a határon túli borászok közül is többen részt vettek.


A rangos versenyen a krasznabélteki Nachbil borászat is minden évben képviselteti magát, boraik pedig a legtöbb alkalommal igazán szép eredményeket érnek el. Az idei megmérettetésen szerzett helyezések is büszkeségre adnak okot, hiszen majd 50 borászat közel ugyanannyi féle bora közül a Nachbil pincészet termékei kiválóra vizsgáztak.
 

Arany minősítést kapott a Syrah vörösbor, ezüst minősítést a Feketeleányka vörösbor, és bronz minősítést a Riesling fehérbor. A pincészet Cuvée Selection White fehérborát pedig emléklappal jutalmazták.

 

Ami miatt igazán különleges az idei rangsor, az az, hogy a Nachbil borászat stílusában szembement a képviselt borok túlnyomó többségével. Általában nem a könnyed, elegáns stílusú borok szoktak sikert aratni a versenyeken, de mégis úgy látszik, van létjogosultsága ennek a kifinomultabb vonalnak.

 

Amíg más borok testesebbek, magasabb alkoholtartalmúak, és sokszor másfél évnél is tovább érlelik őket, addig a Nachbil pincészet – a versenyen képviseltetett – borai egy sokkal gyümölcsösebb vonalat képviselnek, kisebb alkoholtartalommal, maximum 12 hónapos érlelési idővel, ezáltal egy elegánsabb, könnyedebb ízvilágot teremtve a kóstoló számára. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a borok teljesen természetes úton érlelődnek, minden folyamat megfelel az öko -és bio borászat alapelveinek.


A verseny elnevezése eredetileg Kárpát-medence Borverseny volt, és csak nemrégiben változtatták meg Csávossy Görgy emlékversenyre, hogy ezzel is tisztelegjenek a közelmúltban elhunyt Dr. Csávossy György előtt, aki egész életét a borászatnak, azon belül is az erdélyi borászatnak szentelte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: