2018-06-09 11:27:10• hírek • Szatmár.ro

Sikerrel zárult a XII. Caritas Charity Walk

Több száz szatmári indult el szombat reggel 8 órakor a szatmárnémeti Székesegyház elől, azzal a céllal, hogy támogassa a Varázskert felszerelését.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet tizenkettedik alkalommal megszervezett jótékonysági sétája, mely ezévtől a Caritas Charity Walk nevet viseli, újra megmozgatta és összefogta a segíteni vágyó szatmáriakat egy jó ügy érdekében. A jótékony gyalogláson szatmárnémeti lakosok, és a megye más településeiről érkezett segítő szándékú emberek egyaránt részt vettek.


A rövidebb táv miatt ezúttal több kisgyermekes család és idős vállalta be a 6 kilométernyi sétát. A résztvevők másfél órás kellemes, üdítő gyaloglás után érkeztek meg a célba: az Unirii úti szenzoriális kertbe. A helyszínen az önkéntesek tapssal fogadták az érkezőket, és uzsonnával is készültek: zsíros kenyérrel és fánkkal. A résztvevőknek gratulált Láng László Caritas-vezérigazgató, Iank Mirela, a főtámogató Autonet Kft. képviselője, valamint Gnandt Gábor, a Varázskertért felelős gyógypedagógus.


A beszédeket színes programok követték. Volt aki felfedező körútra indult, hiszen sokan először jártak szenzoriális kertben. Volt, akit a Szent József Rehabilitációs Központ tevékenységét bemutató fényképek kötöttek le. Volt olyan résztvevő is, aki benevezett a 7próba játékra, melynek keretében, gyógypedagógusok és önkéntesek segítségével, kipróbálhatta, milyen akadályokba ütköznek a látás-, hallás-, a mozgássérültek, valamint a Down- szindrómás személyek.


Folyamatosan pörgött az Autonet Szerencsekerék, és népszerű volt a tombolajáték is. Ötven nyeremény talált gazdára, köztük játékok, Aquastar-belépőjegyek, valamint a fődíj: egy kerékpár. Az idei jótékonysági séta újragondolásában, a szervezésben és az esemény lebonyolításában is fontos szerepet vállaltak szatmári gimnazisták: a Hám János Római-Katolikus Teológia Líceum, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, az I. C. Brătianu Műszaki Kollégium, a Ioan Slavici Főgimnázium, továbbá a Johann Ettinger Líceum diákjai. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet köszönetet mond minden résztvevőnek, hogy eljöttek a Caritas Charity Walk-ra, és megtették azt a 12000 lépést, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy a Varázskert minél előbb elkezdje rendeltetésének megfelelő működését, és sok-sok gyermek számára nyújtson varázslatos terápiás helyszínt. Mindezt az esemény főtámogatója, az Autonet Impot Kft. 14 000 lejjel támogatta meg.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: