2019-06-06 06:25:49• hírek • közlemény

Sikerrel zajlott a XIV. Tour de Tur CBA

A jóslatokkal ellentétben az idő a szervezőkkel tartott, és a ragyogó napsütés meg is hozta a várt eredményt: a verseny napját megelőző elbátortalanító meteorológiai előrejelzések ellenére június 1-én közel 250 résztvevő látogatott el a Muzsdaji-tó mellett elrajtoló rendezvényre.

A figyelem középpontjában továbbra is a Túr-menti védett területek álltak, ezért a kányaházi tó, a Túr folyó és az avasújvároshegyi szőlős is felkerült a bejárandó útvonalra. Eképp a résztvevők is megismerhették, megtapasztalhatták a környék természeti értékeit.
 

Az eseményt szervező Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti összesen 4 távon hirdetett hegyi bicikli és futóversenyt: a bicikliseknek egy 34 és egy 65 kilométeres, míg a szaladóknak egy 11, illetve egy 26 kilométeres pályát kellett bejárniuk meghatározott szintidőn belül – mind a 73 futónak (akiből 16 a félmaratoni távon és 57 a maratoni távon versenyzett) és 155 bringásnak (akikből 17 a maratoni távon, míg 138 a Race távon) sikerült eleget tennie. A bicikliverseny 8 személynek okozott nehézséget, akik szintidőből való kifutás vagy sérülés miatt nem kaphattak finisher érmét.



„Az idei Tour de Túr, az elmúlt hetek esős időjárásának köszönhetően, sokkal nagyobb kihívás elé állította a versenyzőket. A sáros, vizenyős terep nehezebbé tette a pályát, de ennek ellenére a versenyzőket nem tántorította el a versenyzéstől. Mindent összevetve a verseny ismét sikeres volt, a versenyzők és a kirándulók is jól érezték magukat és komolyabb baleset sem történt. Ugyanakkor, köszönettel tartozunk annak a 63 önkéntesnek, aki mindent bevetve dolgozott azon, hogy a XIV. Tour de Tur is sikertörténetként érhessen véget.” mondta el Márk-Nagy János, a verseny főszervezője.

 

A verseny mellett a szervezők azoknak is szerveztek tevékenységet, akik nem feltétlenül a verseny kedvéért látogattak ki a központba. A kirándulásra 19 személy jelentkezett, aki együtt tekerte körül a vidék látványosságait, és csodálkozott rá a Túr Menti Védett Területek szépségeire.

 

A nyertesek és a résztvevők névsora elérhető a http://tourdetur.ro/rezultate/tdt-xiv-2019-mtb/ és a http://tourdetur.ro/tdt-xiv-2019-trail-running/ linkeken.


 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: