2013-10-12 14:01:37• hírek • Kocsis Zoltán

Sikeresnek ítélik az örökbefogadási napot az önkéntesek

Sikeresnek ítélik az örökbefogadási napot a Free Life Egyesület önkéntesei, ám elgondolkodtató, hogy a menhelyen további közel félezer gazdátlan kutyus vár gazdira.

Pazar idő, szikrázó őszi napsütés fogadta október 12-én, szombat délelőtt Szatmárnémeti központjában a Free Life Egyesület önkénteseit, kutyáit valamint az állatbarátokat. Talán ennek is tudható be, hogy igen szép számú volt az érdeklődés és öt kutyus is új gazdira talált. Csak egyet vittek el az Október 25 téren kiállított nyolc eb közül, ám sok érdeklődőt irányítottak az önkéntesek az Ipari Park melletti menhelyhez. Innen további négy állatot vittek el. A város központjában ezúttal csak felnőtt kutyákat vittek ki, ennek is tudható be, hogy onnan csak egy jószág lelt gazdira.

Figyelembe véve, hogy átlagosan hetente sikerül öt kutyának gazdát találni, a szombati mérleg jónak mondható. Az önkéntesek mindenkinek elmondták: amennyiben meggondolták magukat és nem tartanak tovább igényt a kutyákra, azokat nem dobják el, ne zavarják el otthonról, hanem vigyék inkább vissza a menhelyre.

A telepen közel félezer kutyát gondoz jelenleg a Free Life Egyesület. Ott minden nap, reggeltől estig van valaki, tehát ha valaki kutyát szeretne örökbe fogadni, a nap minden szakában várják. Az örökbefogadás feltétele, hogy a leendő gazdinál legyen személyigazolvány és felnőtt legyen.

Újdonság a Free Life-al kapcsolatban, hogy ezentúl fennáll a „távolsági örökbefogadás" lehetősége. Ennek lényege, ha valakinek megtetszik egy kutyus, de valamilyen okból kifolyólag nem tudja elvinni, a menhelyen hagyhatja és havi 40 lejjel hozzá kell járulnia az állat eltartásához, gondozásához.

Fontos kiemelni, hogy a menhelyen állandó orvosi felügyelet alatt állnak a kutyák, tehát csakis egészséges, beoltott ebeket vihet haza az örökbefogadó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: