2010-11-10 09:36:52• hírek • Szatmar.ro

Közönségsiker a Három nővér

A Szatmári Északi Színház nagy sikereket aratott a Három nővér drámával, amelyet rendezői munkájával Keresztes Attila vitt színpadra.

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházzal bérletcsere-egyezményt kötött az Északi Színház, ennek keretében a Kovászna megyei városban sorozatban többször játszották Csehov drámáját. Az ottani színházkedvelőknek már nem volt idegen az a színházi nyelv, amelyet Keresztes Attila előadásaiban használ, hiszen korábban ott két, kiemelkedő szakmai- és közönségsikernek örvendő darabot rendezett.

Amint azt az Északi Színház művészeti igazgatójától és rendezőjétől megtudtuk, a közönség rendkívül jól fogadta a szatmáriak drámáját, és nemcsak a bérletes előadásokon volt telt ház, hanem a jegyeladásos szabadelőadáson is. A sepsiszentgyörgyi színházhoz érkeztek olyan visszajelzések, hogy így is jelentős számú érdeklődő maradt le róla, így a tavasz folyamán, amikor a Leánder és Lenszirom című mesejátékkal mennek Székelyföldre, újra színpadra viszik a Három nővért is.

Keresztes Attila elmondta, az ottani sajtó is pozitívan reagált az előadásra, a helyi napilapban nem csupán értékelő kritika jelent meg, hanem a diákmellékletben a diákok külön is írtak a produkcióról.

A nagy sikerű előadást legközelebb november 15-én játsszák, Aradon, az Interetnikus Színházi Fesztivál zárónapján. Mint megtudtuk, ez a Kollokviumhoz hasonlatos, kétévente megtartott vándorfesztivál, aminek a helyszíne volt már Temesvár, Bukarest, Brassó, Marosvásárhely, ezúttal pedig Arad ad otthont neki.

Ugyancsak novemberben tűzi műsorára a Három nővért a Duna Televízió, 26-án este vetíti a tavaly rögzített előadást, így azok is láthatják, akiknek eddig nem állt módjukban élőben megtekinteni a nagy sikerű alkotást.

Az előadás karrierje itt még nem ér véget, a jövő év elején budapesti meghívásnak tesznek eleget vele a szatmáriak. Januárban az Új Színházban fogják játszani a Leánder és Lenszirom mesejátékkal együtt. A vendégjátéknak a keretén belül egy nyilvános beszélgetést is szerveznek Keresztes Attila rendező szakmai pályájáról.


Nagy sikert arat a Harag György Társulat a Három nővér előadásával
Nagy sikert arat a Harag György Társulat a Három nővér előadásával


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: