2017-10-09 09:07:27• hírek • Kocsis Zoltán

Sikeresen pótolták be a mobilitás napját!

Mintegy százan pattantak bringára vasárnap kora délután Szatmárnémetiben, majd valamivel később fát ültettek Vetésen – nyugodt lelkiismerettel állíthatjuk tehát, remekül sikerült bepótolni a korábban elmaradt Mobilitási Napokat.

Amint arról már többször is beszámoltunk, szeptember 23-án a Mobilitási Nap programjából csak a vizes részt tudták megvalósítani a szervezők: a szakadó esőben a kajakosok elindultak a Szamoson lefelé, a töltésen viszont a bringások „meghátráltak”.

Két héttel később, október első vasárnapjának kellemes napsütésében viszont már közel száz kerékpáros gyűlt össze a Decebal-híd baloldali hídfőjénél, hogy a két fő szervező, Békéssy Erzsébet (a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója) és Márk-Nagy János (az EKE szatmári vezetője) vezetésével elinduljanak Vetés irányába.

Ott aztán kicsik és nagyon munkához láttak és újabb hársfákkal bővítették a reformáció 500. jubileumának emléket állító Emlékezés és Megújulás erdejét. A kiadós testmozgást követően bizony jól esett a házigazda Máthé Róbert református lelkipásztor által felajánlott és feleségével elkészített bográcsos.

A remek hangulatban telt napot sokan zárták egy kis lelki feltöltődéssel Vetés 1794-ben leégett, majd újjáépített templomában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: