2009-11-18 14:15:03• hírek • Parajdi Andrea

Sikeresen pályáztak

Két új uniós projektjét mutatta be a Szatmár Megyei Tanács, amelyekre sikeresen pályáztak. Hamarosan egy három hónapos számítógép-kezelői tanfolyamon vehetnek részt a tanács alkalmazottai, illetve rövid időn belül a megye stratégiai tervének kidolgozása is megkezdődik.

A Szatmár Megyei Tanács könnyebbé és ütemesebbé kívánja tenni a hivatalon belüli és a hozzá tartozó intézmények közötti kommunikációt, amelynek hatására az ügyintézési folyamatok időtartalma lerövidülhet.  Emiatt a megye uniós pályázatot készített egy ECDL számítógép-kezelői tanfolyam megfinanszírozására, amelyen a hivatal és az alárendelt intézmények alkalmazottai közül mintegy kétszázan vesznek majd részt.

-Ez a pályázat azért nagyon fontos, mert valószínűleg meglesz az uniós támogatás arra a projektre is, amely által modernizáljuk az intézmények közti számítógépes hálózatot, amelynek a működési módszereit mindenkinek ismernie kell - mondta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács Területfejlesztési Igazgatóságának vezetője a szerdán tartott projektbemutató keretében.  A projekt összértéke 277.843 lej, amelyhez 2%-kal kell a Szatmár Megyei Tanács hozzájáruljon. A lebonyolítási idő egy év.


Bemutatták a megye két új pozitívan elbírált projektjét
Bemutatták a megye két új pozitívan elbírált projektjét


A vissza nem térítendő finanszírozásból megvalósuló ECDL képzés projektje mellett, szerdán azt a sikeresen átvitt projektet is ismertették, amely által a megye egy középtávú stratégiai tervet készíthet el. Megtörténhet, hogy az átlag ember számára ez nem sokat jelent, ám a megye vezetősége komoly lehetőségeket lát egy ilyen dokumentum meglétében. Az unió mindent rendszerben képzel el, ezért nagyon fontos, hogy legyen egy olyan terve a megyének amely 2020-ig összefoglalja az egyes ágazatokban tervezett fejlesztések ritmusát és menetét.

-Sokkal könnyebb lesz majd pályázni is különböző támogatásokra, mert minden projekt mellé odatehetjük a dokumentumot, és igazolhatjuk, hogy a megye ezt a fejlesztési irányvonalat követi - mondja Pataki Csaba, igazgató, aki azt is kihangsúlyozta nem lesz könnyű feladat mindezt megvalósítani. Terveik szerint együttműködnek majd a megye minden Polgármesteri Hivatalával és az egyes területek szakembereivel hogy közösen egyeztessenek arról mi lenne az az út amit a fejlődés érdekében végig kellene járni. Sőt azt is lehetővé teszik majd, hogy a dokumentum összeállításakor bárki elmondhassa személyes javaslatát is. A megye középtávú stratégiai tervét 21 hónap alatt kell megvalósítani. A projekt értéke 467.935 lej, amelyből 9.178 lejt a Szatmár Megyei Tanács saját költségvetéséből kell kifizessen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: