2017-11-05 16:23:16• hírek • Agerpres

Sikeresen elhárították a szivárgó cseppfolyósított gáz okozta veszélyt

Hozzávetőlegesen száz személyt kiköltöztettek otthonukból vasárnap délután a Galac megyei Traian településen, miután szivárgást észleltek egy cseppfolyósított autógázt (LPG) szállító tartálykocsin - nyilatkozta a megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője, Eugen Chiriţă.

A helyszínre kivezényelték a brăilai katasztrófavédelem vegyi, biológiai, radiológiai és nukleáris (CBRN) balesetekkor bevethető mentőjárművét. A tartálykocsit egy, a 25-ös országúttól hozzávetőlegesen egy kilométerre levő legelőre irányították, és mivel nem volt lehetőség arra, hogy a rakományt átfejtsék egy másik tartálykocsiba, ellenőrzött körülmények között a szabadba engedték a gázt. A sikeres elhárításnak köszönhetően minden evakuált személy visszatérhetett otthonába.

 

A meghibásodott tartálykocsit egy ideig még megfigyelés alatt tartja a brăilai katasztrófavédelem vegyi, biológiai, radiológiai és nukleáris (CBRN) balesetekkor bevethető mentőjárművének személyzete.

 

A tartálykocsit üzemeltető, caracali székhelyű céget 5.000 lejre bírságolta a katasztrófavédelem, amiért nem megfelelő műszaki állapota ellenére is használta a járművet, robbanásveszélyt idézve elő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: