2009-07-27 18:11:57• hírek • Szatmar.ro

Fekete felhők a Mikolai Turul fölött

A csapat korábbi csatára autóbalesetben életét vesztette, a klubot a megszűnés fenyegeti.

Tragikus hír rázta meg a mikolai sportszerető közönséget a hétvégén: autóbalesetben elhunyt az Turul labdarúgócsapatának egykori csatára, Popan Grigore. És a baj soha nem jár egyedül, eldőlni látszik, hogy az egyesület nem tudja vállalni a harmadik osztályban való szereplést.

Popan Magyarországról tért haza, amikor a határ közelében elveszítette uralmát autója fölött, az megpördült, egy fának csapódott, a labdarúgó pedig kirepült a hátsó ablakon. A Nyulu becenévre hallgató egykori játékos a helyszínen életét vesztette.

Popan korábban játszott a Szatmárnémeti Olimpia, a Nagykárolyi Victoria és a Nagybánya csapataiban, míg Magyarországon a Mátészalkát és a Nyíregyházát is erősítette. Ősszel a Turul színeiben tíz gólt szerzett, tavasszal már a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei első osztályban szereplő Nyírcsaholyban rugdosta a gólokat. Popan 34 esztendős volt.

 

Az élet után aztán a helyi tanács is lesújtott az egyesületre, amikor úgy döntött, nem támogatja a Turul harmadik vonalbeli indulását. Ez azt jelenti, hogy a Mikola ismét a negyedik ligában szerepel majd, erről Dobos Csaba elnök tájékoztatta is a Megyei Labdarúgó Egyesületet, ám nem tudott szó nélkül elmenni a tanács döntése mellett. Szerinte több döntéshozó a személyes érdekeit a csapat és ezáltal a szurkolók érdekei elé helyezték.

„Szerettünk volna benevezni, de nem tudjuk előteremteni a szerepléshez szükséges anyagi fedezetet. Mindent megpróbáltunk, de sehonnan nem jött támogatás. Azt viszont szomorúan tapasztaltam, hogy néhány tanácsos kifejezetten a foci ellen volt, ők a magánérdekeiket előtérbe helyezve teljesen meg akarják szüntetni a csapatot. A mikolai futball 63 éves múltra tekint vissza, és ezt nem lehet egyik-napról a másikra megszüntetni, a község sportágat szerető nagyszámú lakossága foci nélkül marad, és ezt nem tudom hogyan lehet megmagyarázni az embereknek. Ha ez megtörténne a felelősséget nekik kell vállalniuk."

A csapat egyébként továbbra is végzi a felkészülést, szombaton a Turul 6-2-re nyert a Zsibói Rapid otthonában. A mikolai gárda az Ivasuc - Tripon, Sándor, Lung, Maxim, M. Pop, Chifor, Costea, Birta, Mihovici, Berci összeállításban kezdett, még pályára lépett Görbe, Dobrai, Robaş, Ignat, Feher és Sorinel Petric. A gólokat Berci, Mihovici, Maxim, Chifor és Sorinel Petric szerezték. A Turul kedd délután 18 órakor a Nagykárolyi Victoriát fogadja, a mérkőzésen közösen emlékeznek meg a tragikusan elhunyt Popan Grigore Nyuluról, aki mindkét együttesben szerepelt. „A csapatnál mindenkit megdöbbentett a halálhíre, hihetetlen, hogy ilyen hirtelen és tragikusan elment" - jegyezte meg Dobos.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: