2009-09-25 15:36:43• hírek • Gozner Gertrud

Sikeres volt az állásbörze

Több mint ötszáz frissen végzett fiatal vett részt a Szatmár Megyei Munkaerő-foglakoztatási Ügynökség által péntek délelőtt a strand területén megszervezett állásbörzén. Összesen 416 szabad munkahelyre keresték a középiskolát vagy egyetemet végzett fiatalokat.

Az állásbörze előkészítése során 101 szatmári céget kerestünk meg, végül 42-en ajánlottak fel szabad munkahelyeket és jöttek el az börzére - tudtuk meg Doina Iurától, az ügynökség igazgatójától. Az igazgatónő meg volt elégedve a munkahely kínálattal, a legtöbb állást a középfokú végzettséggel rendelkező végzősöknek kínálták.

A pénteki munkaerő-toborzón 560 személy vett részt, közülük 495-en voltak valamelyik tanügyi intézmény friss végzettjei. Az állásbörze napján 260 személyt választottak ki a munkáltatók és hívtak vissza állásinterjúra, míg öt fiatalt helyben alkalmaztak. Középfogú végzettséggel rendelkező fiatalokat vártak kereskedelmi egységekbe, pincérnek, ügynöknek, autófestőnek, autóbádogosnak, autómosónak, textilipar munkásnak, könyvelőnek, asztalosnak és sofőrnek. A felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek földtani mérnöki, útügyi mérnöki, gyógyszerész és közgazdászi állásokat ajánlottak fel.

A Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség rendszeresen szervez állásbörzéket a megyében - magyarázta Iura, ebben az évben a diákoknak megtartott álláskeresési fórumokon kívül fogyatékkal élő személyeknek, romáknak és nőknek is szerveznek toborzókat.


Sok fiatalt vonzott a strand területén megszervezett állásbörze.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: